A jó vezetők további vezetőket képeznek 2021. december 14.

Szociális vezetőképzés zárókonferencia és tanúsítványátadó

Tavaly január óta több mint háromszáz hallgató vett részt a Pázmány BTK Szociális Vezetőképzési Tanszéke által szervezett képzésen. Az uniós projekt ünnepélyes lezárásán jelen volt és beszédet mondott Ft. Dr. Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora is. A tanúsítványokat Dr. Hidas Zoltán tudományos dékánhelyettes, a Szociológiai Intézet vezetője adta át.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Szociális Vezetőképzési Tanszéke 2021. december 11-én tartotta a VEKOP-7.5.1. EU-s projekt záróünnepségét és tanúsítvány-átadó rendezvényét a Danubianumban. Az ünnepség házigazdája Rostáné dr. Riez Andrea tanszékvezető volt, aki egyetemünk rektorát kérte fel, hogy nyissa meg a rendezvényt. Ft. Dr. Kuminetz Géza beszédében az intézményvezetés, a mindennapi illetve sok ember életére, munkájára hatással lévő döntéseink felelősségéről beszélt. feltette a kérdést: hogyan lehet egyszerre a szervezet minden tagja, a szervezet célja számára is igazságos, jótékony döntéseket hozni? Erre az ötféle, vagyis integrált, holisztikus intelligencia példájával válaszolt. A jó vezetőnek érzelmi, értelmi, politikai intelligenciával, rugalmas ellenállóképességgel (reziliencia) és mindenekelőtt morális intelligenciával kell rendelkeznie. „Az ötödik szinten a vezetők a munkatársaikból olyan vezetőket képeznek, mentorálnak, akik maguk is képesek vezetőket képezni; sőt, olyan módon készít fel embereket a vezetésre, hogy egy adott ponton zökkenőmentesen átvehessék majd tőle a vezetés pálcáját” – fejtette ki beszédében.

Az eseményen Roboz Zsóka és Keresztesiné Stróbl Réka oktatók tartottak beszédet, akik elmondták, hogy mennyire fontosak az ilyen alkalmak a szociális szférában dolgozók számára, illetve nekik is, akik szintén sokat kaptak ettől a képzéstől a hallgatók részéről. Majd Rostáné Dr. Riez Andrea tanszékvezető vette át a szót, aki elmondta, hogy az új ismeretek, technikák megszerzésén túl kialakult kapcsolati háló mennyire fontos és milyen előnyöket hozott minden képzésben résztvevő számára.

A Tanszék a VEKOP-7.5.1. EU-s projekt keretén belül indította el képzéseit 2020. januárjától, mely idő alatt 6 alap alapozó és 6 mester alapozó képzést szervezett, összesen 303 fő részévételével. Ezzel a létszámmal a projektben elvárt indikátort 96 %-ra sikerült teljesíteni, ami sikeres teljesítménynek számít ebben a nehéz járványügyi helyzetben.

A szociális vezetőképzésben részt vevő hallgatók elégedettségi felmérése alapján elmondhatjuk, hogy egy sikeres és hasznos képzést tudtunk adni a VEKOP-7.5.1. EU-s projekttel a vezetőképzésre kötelezettek számára, és továbbra is szívesen folytatnák a tanulmányaikat PPKE szervezésében induló szociális vezetőképzés megújító képzésein, továbbá képzésre kötelezett munkatársaiknak is ajánlják képzéseinket.

Fényképek →

x