Diplomaátadó ünnepség a PPKE BTK-n 2018. február 21.

A diplomaátadó ünnepséget Karunkon 2018. február 17-én, szombaton tartották Piliscsabán. Ebben a félévben 169 hallgatónk vehette át diplomáját, akik közül 33-an kitüntetéssel végeztek.

Az ünnepélyes diplomaátadót Ft. Szerencsés Zsolt atya nyitotta meg, a teltházas Auditorium Maximumban. Ezt követően Dr. Szilágyi Csaba prodékán szólt a friss diplomásokhoz. Beszédében kiemelte a hagyományok és a maradandó értékek fontosságát a technológiával, és mai felgyorsult világunkkal szemben. Visszaemlékezve saját fiatalkorára, arra buzdította végzős hallgatóinkat, hogy merjenek elköteleződni, és életre szóló döntéseket hozni.

Fekete Gergely, a Hallgatói Önkormányzat nevében hasonló szavakkal búcsúztatta a Pázmányos diákokat. Esterházy Péter soraira reflektálva, azt kívánta, hogy találják meg azokat a személyeket és dolgokat életükben, akik és amik mindig is fontosak lesznek. Ahhoz pedig bátorságot kívánt, hogy ezeket a „mindigeket", merjék „örökkére" cserélni.

A beszédek után hallgatóink hivatalosan is átvehették diplomájukat az egyetem képviselőitől: Dr. Szilágyi Csaba prodékántól, Dr. Nemesi Attila László dékánhelyettestől, Ft. Szerencsés Zsolt atyától, Dr. Szőke-Milinte Enikő intézetvezetőtől és Dr. Pintér Károly intézetvezetőtől.

Hagyományainkhoz híven, az ünnepség a magyarul és latinul is letett bölcsészeskü elmondásával, és a közösen elszavalt Szózattal zárult.

Végzős hallgatóinknak ezúton is gratulálunk, és további igazi, Pázmányos sikereket kívánunk!

Az eseményen készült fotók megtekinthetők, letölthetők ide kattintva.

x