Educatio 2018 2018. január 21.

Január 18. és 20. között rendezték a 18. Educatio Nemzetközi Szakkiállítást, melyen egyetemünk is képviseltette magát.

A 18. Educatio Nemzetközi Szakkiállítás nyitónapja idén január 18-ára esett. A háromnapos rendezvény során több mint negyvenezer érdeklődő látogatott ki a Hungexpo csarnokába, köztük közel 2000 látogató állt meg a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának standjánál.

A középiskolások többsége olyan végzős diák volt, aki a 2018-as évben tervez felvételizni a felsőoktatásba. A már konkrét elképzeléssel érkezők mellett sokan inkább tájékoztatást és útmutatást vártak azzal kapcsolatban, hogy milyen irányban tanuljanak tovább, illetve hogy pontosan milyen alapszakot válasszanak az érdeklődési körüknek leginkább megfelelőek közül. Az egyik legnépszerűbb és keresettebb terület a pszichológia volt, de a szociológia, a kommunikáció és médiatudomány, a tanárképzés és a nyelvszakok is sokakat érdekeltek. A három nap alatt több kérdést kaptunk a képzési helyszínekre és a kollégiumi lakhatási lehetőségekre vonatkozóan is. A fiatalok egy részének az is választási szempontot jelentett, hogy egy-egy szakkal vagy specializációval milyen kilátások várnak majd rá a munkaerőpiacon.

Számos tizenegyedik osztályos érdeklődő is kíváncsi volt a BTK által indított képzésekre, őket munkatársaink és a Hallgatói Önkormányzat tagjai az információnyújtás mellett a Junior Nyári Egyetemen való részvételre ösztönözték. Hallgatóink naprakész és életszerű tapasztalatokkal, tanácsokkal tudtak szolgálni, alaposan ismertették az egyes szakokat, lelkesen és türelmesen válaszoltak a felmerülő legváltozatosabb kérdésekre is. A középiskolások örömmel fogadták és érdeklődve hallgatták a személyes példákat és történeteket, melyekben kiemelt hangsúllyal szerepelt a Pázmány családias és befogadó légköre, az oktatók személyre szabott figyelme, elhivatottsága és az oktatás magas színvonala.

2018-ban is Kiemelt Egyetemként várja felvételizőit a Pázmány!

x