Educatio 2019 2019. január 14.

Idén is nagy sikerrel került megrendezésre az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2019. január 10. és 12. között Budapesten, a Hungexpo ’A’ csarnokában.

A több mint 200 kiállító között megtalálhatták az érdeklődők a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar standját is.

 

A háromnapos rendezvényen Karunkat hallgatók, tutorok, a Hallgatói Önkormányzat tagjai és a pszichológia szakos hallgatók kortárs segítő csapata képviselte. A több, mint 50 000 látogató túlnyomó többsége középiskolás, 11., illetve 12. évfolyamos volt, akik naprakész tájékoztatást kaphattak intézményünkről. Hallgatóink és tutoraink hiteles információt tudtak adni szakjaik sajátosságairól, az oktatás színvonaláról, oktatóinkról.

A Hallgatói Önkormányzat tagjai a hallgatói életről, ösztöndíjlehetőségekről, az egyetem családias légköréről meséltek az érdeklődőknek. A pszichológus hallgatók kortárs segítő csapata folyamatos pályaválasztási tanácsadást tartott a helyszínen. Ennek köszönhetően a középiskolások nem csak abban kérhettek segítséget, hogy jobban megismerhessék a szakokat, az egyetemi életet, a Pázmány szellemiségét, hanem azok is segítséget kaptak, akik még nem kiforrott elképzelésekkel érkeztek a kiállításra.

Az rendezvényen nagy népszerűségnek örvendett Karunk. A leendő egyetemisták kiemelt figyelmet fordítottak a pszichológia, kommunikáció - és médiatudomány, szociológia, nemzetközi tanulmányok, pedagógusképzés, valamint az anglisztika szakok iránt. Emellett jelentős érdeklődés övezte az újonnan induló orosz szakot is.

Azok, akik nem tudtak részt venni az Educatio Kiállításon, illetve akik intézet- és tanszékvezetőinkkel, tanárainkkal is szívesen találkoznának, esetleg nekik is tennének fel kérdéseket, azok nyílt napjainkon ezt megtehetik a következő időpontokban és helyszíneken:

  • Esztergom – 2019.01.22. (kedd)
  • Budapest – 2019.01.23. (szerda)
  • Piliscsaba – 2019.01.24. (csütörtök)

További információ →

x