Hallgatónk sikere 2015. április 2.

Országos környezetismeret és testnevelés tanítási versenyen IV. helyezést ért el Szíjártó Angéla, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Vitéz János Tanárképző Központjának hallgatója.

Segítői Bognár Péterné és Miaveczné Hetényi Katalin szakvezetők a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Gyakorló Általános Iskola tanárai.

2015. március 19-20-án rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2015. évi Országos Tanítási Versenyt testnevelés és környezetismeret tantárgyakból.

A versenytanítások színhelyéül a GFF Gyakorló Általános Iskolája szolgált, ahol a szakvezetők szakmai segítséget nyújtva a versenytanító hallgatóknak, felkészítőiknek szervezte a tanítási órákat. A versenyen a neves zsűri azokat a kiváló hallgatókat láthatta a tanítási órákon, akiket előzetesen felkért külsős szakértő, szakvezető tanítók bíráltak tervezőmunkájuk, és filmen beküldött vágatlan tanítási órájuk nyomán. Dr. Lipcsei Imre dékán, főiskolai tanár megnyitó- és záró köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a pedagógusképző kar fontosnak tartja, hogy a legkiválóbbak megmérettethessenek, és legyen olyan szakmai konzultációs kör, lehetőség, ahol a hallgatók és felkészítőik eszmét cserélhetnek. A versenytanítások a gyakorló iskola második, harmadik, negyedik osztályában zajlottak, külsős felkért szakértők zsűrizésével.

A 2015. évi Országos Tanítási Versenyen 4-4 döntőbe jutott versenytanítást láthatott a zsűri, az előzetesen kihúzott témakör és tananyag megvalósításával. A hallgatóknak, és szakvezetőiknek egy éjszakájuk volt, hogy a tanítási órát megtervezzék, összeállítsák, a szükséges eszközöket előkészítsék.

Környezetismeret tantárgyból a tanítási órák zsűrizését követően a következő eredmények születtek:

I. helyezést ért el Szabó Réka, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatója.
II. helyezést ért el Szabó István, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának végzős hallgatója.
III. helyezést ért el Etler Anna, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának hallgatója.
IV. helyezést Szíjártó Angéla, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Vitéz János Tanárképző Központjának hallgatója ért el.
Az országos tanítási verseny eredménye:

Gratulálunk!


Forrás: www.pk.gff-szarvas.hu

x