Intézetvezető tanárunk a SIGNIS-WORLD, a Kommunikáció Katolikus Világszövetsége európai szekciójának elnökségében 2013. július 2.

Madridban 2013. június 23. és 26. között konferenciát és tisztújító ülést tartott a brüsszeli központú, a Vatikán Tömegkommunikáció Pápai Tanácsának hivatalos elismerésével működő Kommunikáció Katolikus Világszövetsége (SIGNIS-World) európai szekciója.

A SIGNIS-World Catholic Association for Communication az UNESCO-val (Egyesült Nemzetek Szervezetének [ENSZ] Nevelésügyi, Tudományos, és Kulturális Szervezete) és az Európa Tanáccsal (Council of Europe) kapcsolatos konzultációs jogkörrel rendelkezik. A világszervezet minden a kommunikáció és a média vonatkozásrendszerét érintő átfogó nemzetközi és nemzeti programmal (film-, televíziós, rádiós képzések, fesztiválok, nemzetköz filmszemlék, műsorkészítői versenyek, konferenciák, kiadványok, nyomtatott és elektronikus médiumok működtetésének szakmai segítése, tudományos, kulturális rendezvények, médiaoktatás, stb.) van jelen a világ mindegyik földrészén, azok 140 államában.

A június végi madridi európai ülésszak végén megválasztották a SIGNIS-Europe munkáit 2017. júliusáig irányító elnökséget, melynek francia, spanyol, ír, luxemburgi és német tagja mellé Kovács Ákost karunk Kommunikáció- és Médiatudományi Intézetének intézetvezető docensét is megválasztották. A magyar elnökségi tag programbeszédében egyrészt a poszt-szocialista országoknak az európai szövetség programjaiba, kapcsolatrendszerébe történő átfogóbb integrálását, másrészt a szervezet átláthatóbb, a különböző médiaterületek közötti együttműködés, a különböző médiumokra vonatkozó tevékenységek közötti egyensúly megteremtésében való közreműködését nevezte meg fontosabb feladataiként.

x