Januári nyílt napok 2018. január 26.

A PPKE BTK a budapesti, illetve az esztergomi és a piliscsabai helyszínen is sikeresen zárta a 2018-as év első nyílt napjait.

Esztergom

2018. január 23-án nyílt napot tartott a PPKE BTK a Iohanneumban, ahol bemutatkozott az óvodapedagógus és a tanító szak.
Az intézményt és az egyes szakokat Nábrádiné Dr. Jurasek Ibolya, az Óvó-és Tanítóképző Tanszék vezetője mutatta be. A továbbiakban külföldi ösztöndíj lehetőségekről, a hallgatói elhelyezkedési esélyekről, a hallgatói életről és végül felvételi információkról kaphattak képet az érdeklődők.

Standjaink kínálatában minden érdeklődő személyre szabottan kérhetett információt felvételi referensünktől, hallgatóinktól az egyetemi élettel kapcsolatban, és a kollégiumi elhelyezésről. Az érdeklődőknek lehetőségük volt megtekinteni a Vitéz János Kollégiumot is.

Délután került sor az elő-alkalmassági vizsgára, ahol 45-en bátran megmérették magukat ének-zene, testnevelés és beszéd – kommunikáció területén.


Budapest

2018. január 24-én Karunk budapesti képzési helyszínén idén is megtartottuk téli szemeszteri nyílt napunkat.

A 9 órakor kezdődő regisztrációra idén is sok végzős diák érkezett. 10 óra körül már megtöltötték az első és második emeleti szakos standok előterét és a folyosókat. Ezt követően a szakos tájékoztató előadások kezdetével minden érdeklődő az általa preferált képzés bemutatóján vett részt, ahol a választott szak alap- és mesterképzésének oktatói első kézből osztották meg a képzésről tudnivalókat. Azok az érdeklődők pedig, akik még nem döntötték el, hogy milyen szakot válasszanak, segítséget kaphattak a pályaválasztási tanácsadáson.

A központi tájékoztató előadás keretében a felvételizők megtudhatták a jelentkezés feltételeit, módját és fontosabb gyakorlati tudnivalóit, tájékoztatást kaptak a tanulmányi lehetőségekről, megismerhették a külföldi ösztöndíjak, csereprogramok kínálatát. Bemutatásra került a friss diplomások körében végzett felmérések eredménye és ízelítőt kaptak a Hallgatói Önkormányzat tevékenységéből.Piliscsaba

Évről évre egyre többen látogatnak el a piliscsabai nyílt napunkra. 2018. január 25-én már kora reggel nagy számban érkeztek az érdeklődők, akik szakos tájékoztatókon, mintaelőadásokon vehettek részt.

Az idei évben újszerű, interaktív módon járhatták be a diákok a napsütéses Campust a Hallgatói Önkormányzat szervezésében. Akik teljesítették a különböző játékos feladatokat, pázmányos relikviát nyerhettek.

Az Aulában a hagyományoknak megfelelően standjaink színes kínálatában minden érdeklődő személyre szabottan kérhetett információt az egyetemi és kollégiumi élettel kapcsolatban.

Ismét lehetőséget biztosítottunk pályaorientációs tréningen való részvételre, hogy ki-ki megtalálja a számára legmegfelelőbb képzési területet, szakot.

x