Kiváló felvételi eredmények 2014. július 28.

A PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karára jelentkezők száma a 2014-es általános felvételi eljárásban meghaladta a 2013-as adatokat.

Idén a felvettek száma közel 370 hallgatóval több, amely elsősorban a BA-alapszakos hallgatók számának növekedésével magyarázható. Nappali tagozaton mintegy 150, levelező tagozaton pedig 140 fővel többen kezdik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Ebben az évben kiemelkedően népszerű a pszichológia szak mind alap-, mind mesterszinten, illetve az anglisztika és a szabad bölcsészet alapszak. Nagyobb az érdeklődés egyes társadalomtudományi szakok iránt, mint például a szociológia és a politológia alapszak. A levelezős képzések közül kimagasló az angol szak, amelynek oktatására – több más alapszakunkkal egyetemben – 2014 őszétől budapesti képzési helyszínünkön, a Mikszáth téri Sophianum épületében kerül sor.

Ugyanezen a helyszínen találhatóak legnépszerűbb mesterszakjaink is: a pszichológia, a nemzetközi tanulmányok, a fordító és tolmácsképzés, valamint idén először a Corvinus Egyetemmel közösen meghirdetett új szakunk, a Kelet-Ázsia tanulmányok.

x