Oktatónk kinevezése 2019. június 11.

Fejérdy András az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata Tudományos Tanácsának új magyar tagja.

Prof. Jan Rydel, az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózata (ENRS) Irányítóbizottságának elnöke az emberi erőforrások minisztere javaslata nyomán 2019. június 4-én 5 éves időtartamra Fejérdy Andrást, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának egyetemi docensét nevezte ki az ENRS Tudományos Tanácsának magyar tagjává.

Az Emlékezet és Szolidaritás Európai Hálózatát a német, magyar, lengyel és szlovák kulturális miniszterek közös nyilatkozata hozta létre 2005-ben. 2014 májusában Románia is csatlakozott a hálózathoz és jelenleg további öt állam – a Cseh Köztársaság, Ausztria, Lettország és Albánia – is tagja az ENRS-nek.

Az ENRS Akadémiai Tanácsa élvonalbeli történészekből és társadalomtudósokból áll. A tanács tagjainak elsődleges feladata, hogy kutatási témajavaslatokat fogalmazzanak meg az ENRS számára, elbírálják az ENRS-hez benyújtott tudományos pályázatokat, konferenciákon és tudományos tanácskozásokon képviseljék az ENRS-t, valamint értékeljék az ENRS tudományos tevékenységét.

x