Pázmányos hallgatók adományoztak tisztítószereket a batári óvodának 2018. február 16.

Ötvenezer forint értékű tisztítószerekből álló csomagot adott át a PPKE BTK hallgatói önkormányzatának csapata a batári görög katolikus óvodának február 16-án.

A hallgatóknak a kar gólyabálján volt lehetőségük felajánlásaikkal támogatni a kezdeményezést. A befolyt összeg az ő adományaiknak köszönhető.

– Nagy kíváncsisággal érkeztünk Batárra, hiszen a csapatunk jelentős része még egyáltalán nem járt Kárpátalján – mondta Jancsó András, HÖK elnök. Nagy öröm volt látni, hogy a gyerekek milyen szép óvodába járhatnak. Lődár Jenő atya és Udud Zita óvodavezető vendégszeretete és nyitottsága megfogott bennünket. Bízunk benne, hogy ez egy hosszú és szép barátság kezdete. A nyár folyamán mindenképpen szeretnénk visszatérni egy nagyobb csapattal.

A program szervezésében részt vett a HÖOK Külhoni Program is, amelynek vezetője, Veres Márton emlékeztetett, hogy minden magyar állampolgárnak támogatnia kell aláírásával a Nemzeti Kisebbségvédelmi kezdeményezést ahhoz, hogy sokáig megmaradjanak a magyar óvodák az anyaország határain túl.

Forrás: Kárpátalja.ma

x