Pro Scientia Aranyérem 2021. július 9.

Volt pszichológus hallgatónk részesült elismerésben

Gratulálunk Mátyás Eszternek, volt mesterszakos pszichológus hallgatónknak, aki az OTDK Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi szekció Pro Scientia díját elnyerte! ‍További sikereket kívánunk a pályáján! Gratulálunk egyúttal témavezető tanárának, Dr. Hargitai Rita egyetemi docensnek!

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) 1988-ban határozta el, hogy az egyetemisták és a főiskolások alkotókészségének kibontakoztatása, szaktudásának elmélyítése, a tehetség, az egyéni teljesítmények jobb megbecsülése és elismerése céljából Pro Scientia Aranyérem és Pro Arte Aranyérem, valamint a tudományos diákköri tevékenységet folytató, középiskolás korban kimagasló eredményeket elérő diákok elismerésére Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetést alapít.

Pro Scientia, Pro Arte és Junior Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott.

Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. Az Pro Scientia Aranyérmet kétévente adják.

x