Végzősöknek adott át díszokleveleket a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány 2016. február 1.

Ötödik alkalommal vehettek át díszokleveleket a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány és a PPKE szakirányú továbbképzésének végzős hallgatói pénteken Budapesten, a Magyar Rádió Márványtermében.

A díszokleveleket átadó Gazsó L. Ferenc, a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány kuratóriumának tagja hangsúlyozta: az ünnepségen a jövő újságíró generációjának tagjait köszönhetik.

Annál is inkább - tette hozzá -, mert a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatóinak segítségével az új generáció tagjai multimédiás szerkesztői képzést kaptak.

Ez azt jelenti, hogy az egyesített közszolgálati média minden platformján, vagyis a rádiós, a televíziós és a hírügynökségi munka során is "bevethetőek" - tette hozzá.

Gazsó L. Ferenc hangsúlyozta: az egyesített magyar közszolgálati média, amely "a Magyar Távirati Iroda, a Magyar Rádió, a Magyar Televízió és a Duna Televízió nemes hagyományain alapulva működik", egyedi lehetőséget biztosít a most végzett hallgatók tudásának kamatoztatására.

A végzős hallgatókat arra szólította fel, hogy használják ki "a rendszer által biztosított szinergiát".

Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója az ünnepségen arról szólt, hogy a kezdeti nehézségek után a közmédia kezdi felvenni azt a formáját, amelynek alapján határozottabban léphet előre.

Ezekhez a feladatokhoz olyan új típusú szakemberekre van szükség, mint a médiaakadémia most végzett hallgatói. Ezért számítanak a munkájukra, arra, hogy kihasználják a XXI. századi médiaplatformok által kínált lehetőségeket - mondta a megbízott vezérigazgató.

Szilágyi Csaba, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának dékánja azt hangsúlyozta: amikor magukra vállalták a médiaképzés segítését, azt kívánták jelezni, hogy az intézmény nyitott a világ felé.

A végzősöket a dékán a hírek objektív feldolgozásának fontosságára figyelmeztette.

Az ünnepségen 19 hallgató vehette át a díszoklevelet.


Forrás: hirado.hu

x