Miért inkább a Pázmány?

Kedves leendő Hallgatók!

Miért inkább a Pázmány?

Mindig azt kérdezik tőlünk: mi a katolikus egyetem többlete, miben más, mint a többi egyetem? Erre azt tudom válaszolni: többek között abban más a Pázmány, hogy van eszményünk. A mi munkánk (hallgatói-oktatói-kutatói tevékenység) nem csupán törvényi előírás, hanem egy jóval magasabb rendű cél érdekében történik: őrizzük meg, de ugyanakkor vigyük is előre világunkat, hogy az szép és élhető legyen a következő generációk számára is. Tehát van egy egyetemes perspektívánk.

Az innováció és a kutatás irányában maximálisan elkötelezettek vagyunk, nemcsak szavakban, hanem a doktori iskoláink programjaiban, kutatólaborjainkban és az elnyert, illetve folyamatban levő projektekben konkrétan is bizonyítható módon.

Egyetemünket a legszélesebb értelemben vett „evangéliumi" szellemiség hatja át, ami annyit jelent: „örömhír, örömteli". A jókedv, az életöröm legalább olyan fontos a mindennapokban, mint a komolyság és a felelősség. Kötelező számunkra, hogy odafigyeljünk egymásra és segítsük egymást mindenben. Mi nemcsak a diplomáért és a tudományért vagyunk pázmányosok, hanem egymásért is, a közösségért, amelybe mindenki beletartozik.

Kiemelt egyetemünk diplomája értékálló és piacképes. Az intézményünkben folyó színvonalas oktatói és kutatói munka nemcsak hazánkban, hanem széles nemzetközi tudományos környezetben is elismert. Hiszünk abban, hogy ennek a szilárd erkölcsi és tudományos alapokon álló munkának van jövője a 21. századi társadalomban. Éppen ezért megalapozottan ajánljuk mindenki figyelmébe egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának gazdag képzési kínálatát az alapképzéstől egészen a doktori képzésig.

Ft. Dr. Fodor György
dékán Kiváló felvételi eredmények

A 2020-as felvételin 4931 jelentkezővel az ország összes választható kara közül az ötödik legnépszerűbb a PPKE BTK. (eduline.hu)

Köszönjük, hogy minket választottál!Nyílt nap (2019. november 27.) 

 Elindít és elkísérPázmány, a Te egyetemed! 

 

x