Kiváló Pázmányosok 2016. október 7.

A Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kar a 2016/2017. tanévben is meghirdette kiemelt ösztöndíjlehetőségét hallgatóinak, akik tanulmányaik mellett kiemelkedő sport vagy művészeti tevékenységet folytatnak.

A számos beérkezett pályázat elbírálásában a két terület egy-egy öregdiák képviselője, Árkovics Petra, a Magyar Szinkronúszó Válogatott edzője és Babiczky Tibor, Prima Primissima Junior díjas költő, író, szerkesztő, valamint Jancsó András, a Hallgatói Önkormányzat elnöke is a Kar vezetésének segítségére volt.

Az idei évben kiemelkedő sporttevékenységre nem hirdet a Kar ösztöndíjat, viszont a művészeti területen 3 hallgatónk is kiemelkedő pályázatot nyújtott be, így számukra a bizottság megítélte a 2016/2017. tanévre az ösztöndíjat:

  • Laposa Julianna – Francia mesterszakos hallgatónk, aki jelenleg Sebestyén Márta zenekarának, a Zala Zenekarnak és a párizsi Balassi bandának vezető prímása, a Szili Péter Szuperbend énekese.
  • Sipos Tamás – Lengyel nyelv és irodalom mesterszakos hallgatónk, költő, műfordító (kortárs lengyel költészet).
  • Emődy Botond Előd – Szabad bölcsész alapszakos hallgatónk, akinek egy rövidfilmjét beválogatták a kanadai „11th annual WNDX Festival of Moving Image"-re.


A díjak átadására október 14-én a Pázmány napon kerül sor.

Gratulálunk a díjazottaknak!

x