Közösen kutattuk agyunk titkait 2017. február 28.

A Magyar Pszichológiai Társaság idei egésznapos budapesti programján a Sophianum John Lukacs termében vehettek részt az érdeklődök február 25-én.

Prof. Dr. Kovács Ilona kezdte meg az előadássorozatot az ünnepélyes megnyitó után azzal a kérdéssel, hogy Miből lesz a felnőtt agy? A következő előadásban Prof. Dr. Czigler Istvántól hallhattunk a Rejtett folyamatokról a látásban. A későbbiekben Dr. Révész György kutatott nem kisebb dolog iránt, mint A tehetség „eredete”. Az előadássorozatot  Dr. Tölgyes Tamás zárta Gondolkodásmódunk, érzelmeink és viselkedésünk kapcsolata című előadásával. Ebben a kognitív viselkedésterápia és a sémafókuszú kognitív viselkedésterápia alapjaira tért mélyebben ki.

A 10 órától 15 óráig tartó előadásokat kisebb létszámú műhelyek követték a pszichológia alkalmazott területeiről, melyekre a nap során lehetett feliratkozni.

Dr. Deák Anita workshopján olyan csoportos szimulációs feladatok voltak, amelyekben a szülők-tanárok-diákok háromszöge jelent meg. Ezeken a szerepeken keresztül szimulálták a tehetséggondozás lehetőségeit és buktatóit.

Hal Melinda fejfájással foglalkozó workshopján a feliratkozók relaxációs technikákkal ismerkedhettek meg.

Fenyves Tamás csoportjában a terápiás folyamat során beálló személyes változások volt a téma.

A sokszínű tudományos programsorozat előképzettségtől és korosztálytól függetlenül idén is sok érdeklődőt vonzott.

x