Kupakgyűjtés 2017. szeptember 20.

2016/17. tanév tavaszi félévévében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyik budapesti épületében, a Sophianumban kupakgyűjtést tartottunk Vizdák Bernadett hallgató kezdeményezésére.

Bernadett ötlete egy Facebook-on talált felhívásra született meg, melyben Lilinek, egy akut limfoid leukémiával diagnosztizált gyermeknek toboroztak (kupak)adományozókat.

A május elején megindult gyűjtéshez az épület mind az öt emeletén felállítottunk plakátokat és dobozokat.  A nagyjából két hónapig tartó időszakban 5 nagy fekete zsákot sikerült teljesen teletölteni, ami lemérve összesen 36,5 kilogrammot nyomott, melynek értéke körülbelül 2190 Ft.

A felhívásban megjelölt koordinátort megkeresve, kiderült, hogy jelenleg Lili óvodás csoporttársa, Tomi a kezdeményezettje a gyűjtésnek, miután őt is leukémiával diagnosztizálták. Tomi édesanyja örült Bernadett megkeresésének, és végül az ő családjukhoz kerültek az egyetem által összegyűlt csomagok.

Hálásan köszönjük a hallgatók, oktatók és további munkatársaink jó szándékú hozzájárulását. Buzdítunk továbbá minden Sophianum-látogatót, hogy járuljon hozzá erre a nemes célra felajánlott gyűjtéshez.

A, 2017/18. tanév őszi félévében tervezzük a gyűjtést folytatni, továbbra is Tomi számára.

x