A diákigazolvány igénylés ügyrendje 2020. július 13.

A diákigazolvány igénylés ügyrendje

Diákigazolvány igénylés menete:

http://ppke.hu/uploads/articles/359659/file/Diakigazolvany_ugyintezes_hallgatoknak.pdf

Ideiglenes diákigazolvány: Ideiglenes diákigazolványra az a hallgató jogosult, akinek aktív, beíratott féléve van, és állandó diákigazolvány-igénylését feladta a Neptunban (kivételt képeznek a vendéghallgatók).

Ideiglenes diákigazolványt e-mailben kérhetnek: szalczinger.timea@btk.ppke.hu

Az állandó igazolvány beérkezéséről Neptun üzenetben értesülnek. Az igazolvány átvételéhez időpont foglalás szükséges a Neptun rendszeren keresztül:

http://btk.ppke.hu/hallgatoinknak/tanulmanyi-informaciok/idopontfoglalas-a-tanulmanyi-osztalyra

Az átvétel helye budapesti képzési helyű hallgatóknak: Sophianum 001

 

A 2020. november 13-án kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel az alábbiak szerint módosulnak a diákigazolványok érvényességével kapcsolatos határidők.

Érvényesítő matricák elfogadhatósága: azok a hallgatók, akiknek igazolványára 2019/20/1-es, 2019/20/2-es vagy 2020/21/1-es félévi érvényesítő matrica került felragasztásra, a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig (a hatályos jogszabályi rendelkezés alapján 2021.04.09-ig) vehetik igénybe az utazási kedvezményeket. A rendelkezés a passzív státuszú, valamint a 2019/2020 tanévben megszűnt jogviszonyú hallgatókra is vonatkozik.

Elektronikusan küldött igazolások elfogadhatósága: az intézmény által szkennelt formában megküldött diákigazolvány igazolásokat továbbra is elfogadják a közlekedési szolgáltatók. A kedvezmény csak az igazoláson feltüntetett érvényességi határidőn belül vehető igénybe. Fontos, hogy a kedvezmény igénybevételéhez mindenképpen ki kell nyomtatni az igazolást (nem elég azt mobilon felmutatni)!

Lejárt diákigazolvány kártyák érvényessége: ha a diákigazolvány kártya érvényessége a veszélyhelyzet ideje alatt jár le, akkor az igazolvány a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig érvényben marad. A rendelkezés a 2020 tavaszi veszélyhelyzet ideje alatt lejárt (meghosszabbított érvényességű) kártyákra is vonatkozik.
Az oktatási azonosítót nem tartalmazó (régi típusú, kék színű) diákigazolványokra már nem adható ki 2020/21/1 félévi érvényesítő matrica, de a fenti határidőig ezekkel a kártyákkal is igénybe vehetők az utazási kedvezmények a 2019/20/1 vagy 2019/20/2 félévi érvényesítő matrica alapján.

Az Oktatási Hivatal tájékoztató anyagai a Diákigazolvány Portálon olvashatók.

x