A diákigazolvány igénylés ügyrendje 2020. július 13.

A diákigazolvány igénylés ügyrendje

Az Oktatási Hivatal 2020.06.18-i tájékoztató levele alapján a veszélyhelyzet megszűnését követően az alábbiak szerint módosulnak a diákigazolványok érvényességével kapcsolatos határidők:

Érvényesítő matricák elfogadhatósága: a 2019/2020. tanév I. vagy II. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig (2020.12.15-ig) fogadják el a közlekedési szolgáltatók.

Elektronikusan küldött igazolások elfogadhatósága: az eredeti aláírást és pecsétet nem tartalmazó (e-mailben megküldött) igazolásokat továbbra is elfogadják a közlekedési szolgáltatók az igazoláson szereplő érvényességi határidőn belül.

Megszűnt jogviszonyú hallgatók jogosultsága diákigazolványra: az a hallgató, akiknek hallgatói jogviszonya a 2019/2020. tanév II. félévében szűnt/szűnik meg, a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig (2020.12.15-ig) jogosult a diákigazolvány használatára.

Lejárt diákigazolvány kártyák érvényessége: ha a diákigazolvány kártya érvényessége a veszélyhelyzet kihirdetése (2020.03.11.) és a veszélyhelyzet megszüntetését követő tizenötödik nap (2020.07.03.) közötti időszakban jár/járt le, akkor az igazolvány a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig (2020.12.15-ig) érvényben marad.

Diákigazolvány ügyintézés:

A személyes diákigazolvány ügyfélfogadás szünetel. Diákigazolvánnyal kapcsolatos igényléseikkel, kérdéseikkel Szalczinger Timea diákigazolvány ügyintézőhöz fordulhatnak: szalczinger.timea@btk.ppke.hu

Elveszett diákigazolvány vagy adatváltozás miatti új igazolvány igénylésekor továbbra is először a Neptun rendszeren keresztül kell feladni az igénylést.

Ideiglenes diákigazolvány:


Ideiglenes diákigazolványra az a hallgató jogosult, akinek aktív, beíratott féléve van, és állandó diákigazolvány-igénylését feladta a Neptunban (kivételt képeznek a vendéghallgatók).


Diákigazolvány igénylés menete:

http://ppke.hu/uploads/articles/359659/file/Diakigazolvany_ugyintezes_hallgatoknak.pdf

Ideiglenes diákigazolványt e-mailben kérhetnek: szalczinger.timea@btk.ppke.hu

x