Agyunk titkai 2017. február 14.

A pszichológia napja 2017

Időpont: 2017. február 25. szombat, 10.00–17.00
Helyszín: Pázmány Péter Katolikus Egyetem,
Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1., John Lukacs terem

A Magyar Pszichológiai Társaság 2009-ben hagyományteremtő szándékkal indította el A pszichológia napja című tudományos ismeretterjesztő programját, amelyet azóta minden évben, a Társaság 1928-as megalakulásának időpontjához illesztve, február végén rendezünk meg. A program célkitűzése, hogy a mindennapi életünket érintő pszichológiai ismeretek tudományos eredményei, alkalmazott területei és gyakorlati vonatkozásai a laikus nagyközönség számára is elérhetőek legyenek. Az elmúlt években a Pszichológia napján résztvevők száma folyamatosan nőtt, a Társaság regionális tagozatai több vidéki nagyvárosban is megrendezték a programot.

2017-ben a rendezvény "Agyunk titkai" címmel kerül meghirdetésre. Az előadások által a látás, a gondolkodás, a tehetségesség rejtelmes világába nyerünk bepillantást.

Az érdeklődők többek között megtudhatják azt is, hogy gondolkodásmódunk, érzelmeink és viselkedésünk miként függ össze egymással, s mindezt hogyan állíthatjuk a pszichoterápia szolgálatába. A délutáni műhelyeken a gyakorlat szempontjából járunk körbe a fenti témát, saját élménnyel és esetbemutatókkal várjuk a hallgatóságot!

További információ (Facebook) →

A program díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a rövid regisztrációs űrlap kitöltésével jelezze részvételi szándékát.

Az előadásokon az ülőhelyeket érkezési sorrendben foglalhatják el. 

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a délutáni műhelyek csak korlátozott létszámú résztvevőt tudnak befogadni. Kérjük, hogy az egyes műhelyekre a helyszíni regisztrációs pultban iratkozzon fel. A feliratkozás nyitástól (9.30) elérhető, érkezési sorrendben történik. 


Program

Délelőtt – előadások az akadémiai pszichológia területéről

 • 10.00–10.10    Prof. Dr. Kiss Enikő: Megnyitó
 • 10.10–11.10    Prof. Dr. Kovács Ilona: Miből lesz a felnőtt agy?
 • 11.10–12.00    Prof. Dr. Czigler István: Rejtett folyamatok a látásban
 • 12.00–12.15    szünet                                                           
 • 12.15–13.15    Dr. Révész György: A tehetség „eredete”
 • 13.15–14.00    ebédszünet  
 • 14.00–15.00    Dr. Tölgyes Tamás: Gondolkodásmódunk, érzelmeink és viselkedésünk kapcsolata. – A kognitív viselkedésterápia és a sémafókuszú kognitív viselkedésterápia alapjai


Délután – műhelyek a pszichológia alkalmazott területeiről (párhuzamosan)

 • 15.15- 16.45   (A műhelyekre a helyszínen, nyitástól a műhely kezdetéig, meghatározott létszámkeret alapján, érkezési sorrendben lehet feliratkozni.)
 • 1. műhely: Dr. Deák Anita: „Mihez kezdjünk a talentumokkal?” – A tehetséggondozás gyakorlati oldala
 • 2. műhely: Fenyves Tamás: Változhatok a terápiában?!
 • 3. műhely: Hal Melinda: Fejfájás, és ami mögötte van …

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

x