30 Years of Cooperation: Evaluating the Visegrád 4 2021. március 5.

A PPKE BTK Pázmány International Club (PIC) idei első online rendezvénye a Visegrádi Együttműködés fennálásának 30. évfordulójával foglalkozik.

Meghívó

A PPKE BTK Pázmány International Club (PIC) meghívja Önt idei első online rendezvényére, melynek címe:

30 Years of Cooperation: Evaluating the Visegrád 4

Időpont: 2021. március 10. (szerda) 18:00–19:30

Nyelv: angol

Az esemény Zoom linkje: https://zoom.us/webinar/register/WN_zudJVvhlSGS6isw9dUXALQ

Az eseményen való részvétel a fenti Zoom linken való előzetes regisztrációhoz kötött.

A Visegrádi Együttműködés fennállásának 30. évfordulóját ünnepli 2021-ben. A kezdetben három, majd Csehszlovákia kettéválása után négy tagállamból álló szerveződésnek voltak jobb és rosszabb időszakai, de kétségtelenül a régió meghatározó fórumává vált. Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország együttműködése igen széleskörűvé vált az évek során: magába foglal politikai, infrastrukturális, tudományos, oktatási és kulturális területeket is.

 Mai rendezvényünk célja, hogy az együttműködés 30 évét értékelje: milyen területeken működik jól, és melyeken kevésbé jól az együttműködés? Várható-e bővülés, illetve további intézményesülés? Milyen külső és belső kihívásokkal néz szembe ma a V4? A kerekasztal-beszélgetés során ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a V4-es országokból meghívott szakértőink segítségével, Zeöld Zsomborral (Mathias Corvinus Collegium), Łukasz Janulewiczcel (University of Kent), Vít Dostállal (Association for International Affairs, Prague) és Tomáš Strážay-val (Slovak Foreign Policy Association). A beszélgetést Rácz András (PPKE, German Council on Foreign Relations) moderálja.

Az eseményre mindenkit sok szeretettel várunk!

x