A világ 9/11 után: az elmúlt 20 év értékelése 2021. szeptember 6.

A Pázmány International Club és a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja közös rendezvénye.

A Pázmány International Club és a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja sok szeretettel meghívja Önt soron következő közös rendezvényére, melynek címe: A világ 9/11 után: az elmúlt 20 év értékelése (kerekasztal-beszélgetés)

Időpont: 2021. szeptember 13. (hétfő) 18:00-19:30
Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 206-os terem
Facebook-esemény: https://fb.me/e/1uJXYSUnM 

Húsz éve, 2001. szeptember 11-én történt az egész világot megrázó terrorcselekmény-sorozat az Egyesült Államokban. A 9/11-i támadások következtében az USA meghirdette terrorizmus elleni háborúját, melyhez – többek között a NATO kötelékében - számos európai állam is csatlakozott. A támadások kitervelését magára vállaló Oszama bin Laden, valamint az Al-Kaida utáni hajtóvadászat Afganisztán lerohanásához, és az Egyesült Államok eddigi leghosszabb háborújához vezetett.
9/11 és az Egyesült Államok reakciója kétségkívül átformálta a Nyugat biztonságról és a terrorizmusról alkotott koncepcióit. Miként változott a Nyugat biztonság-percepciója a 9/11 utáni terrorizmus elleni fellépés hatására? Mennyire értékelhető sikeresnek a terrorizmus elleni fellépés, és milyen új kihívások jelentek meg az elmúlt 20 év során? Milyen hatással volt Európára a terrorizmus elleni küzdelem? Az afganisztáni kivonulás, valamint a Talibán térnyerése hogyan értékelhető az elmúlt 20 év terrorizmus elleni küzdelmének tükrében?
A PIC és PEACH közös kerekaszkerekasztal-beszélgetésének célja, hogy ezekre és hasonló kérdésekre adjon választ meghívott szakértőink, N. Rózsa Erzsébet (NKE), Tálas Péter (SVKI), valamint Marton Péter (BCE) segítségével. A beszélgetést Rácz András (PPKE) moderálja.
Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

x