A világ helyzete japán szemszögből 2016. szeptember 5.

Meghívó Prof. Miyake Kunihiko 2016. szeptember 22-i, angol nyelvű előadására

A PPKE Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport, a budapesti Japán Nagykövetség és a Budapesti Corvinus Egyetem szeretettel meghívja önt az alábbi előadásra:

Előadó: Prof. Miyake  Kunihiko (Research Director, the Canon Institute for Global Studies, Visiting Professor, Ritsumeikan University, President, the Foreign Policy Institute)

Cím: Return to the Age of Nationalism

Időpont: 2016. szeptember 22. (csütörtök) 18:00

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, Főépület, III. nagyelőadó (Budapest 1093, Fővám tér 8.)

Az előadás nyelve: angol

Az esemény nyilvános és ingyenes, de regisztrációköteles. Regisztrálni a culture@bp.mofa.go.jp e-mail címen lehet szeptember 19-ig.

A neves japán diplomata és nemzetközi kapcsolatok szakértő, a Japán Külügyi Intézet elnöke előadásában a Csillagok háborúja-filmek témájára építve elemzi a világ jelenlegi helyzetét. Az ébredő sötét erő korában, amikor az establishmenttel szembeni harag a populizmus és a nacionalizmus felé tereli az embereket, a birodalmak visszavágnak, vagyis a hidegháború utáni világrendet új birodalmi törekvések veszélyeztetik. Az atomfegyverek terjedésével baljós nukleáris árnyak vetülnek a világra. Megkezdődött a túlélésért folytatott globális harc. Mit tud tenni ebben a helyzetben Japán és Európa?

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

x