Ismét első a Pázmány nemzetközi tanulmányokban 2017. december 1.

A Heti Válasz friss felsőoktatási rangsora szerint az ország összes nemzetközi tanulmányok szakja közül a Pázmányé a legjobb.

A napokban jelent meg a Heti Válasz 13. felsőoktatási rangsora. A készítők egyebek mellett az ország nemzetközi tanulmányok szakjait is összehasonlították, s ezen képzésben – a tavalyi évhez hasonlóan – idén is országosan első helyen végzett a PPKE BTK. A vizsgált mutatók közül a Pázmány nemzetközi tanulmányok szakja első lett az egy oktatóra jutó hallgatók és a legalább középfokú nyelvtudással rendelkező diákok számában; második a szakra első helyen jelentkezettek közül bejutottak és a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányában; harmadik a középiskolai tanulmányi versenyen helyezést elért hallgatók számában; és negyedik a felvettek pontátlagában. E mutatók alapján összességében Magyarországon a PPKE BTK nemzetközi tanulmányok szakja a legjobb a hasonló szakok közül.

A Pázmány egyéb területeken is jól szerepelt: az informatikai és a jogi képzési területen országosan első, a műszaki képzésben a második, bölcsészettudományokban a harmadik, a társadalomtudományokban a negyedik legjobb mutatókkal rendelkezik.

A Nemzetközi és Politikatudományi Intézet képzései közül a lapnak adott interjújában Fodor György, a PPKE BTK dékánja külön kiemelte a PPKE és a BCE közös Kelet-Ázsia tanulmányok mesterképzését, mint olyat, amely csak itt működik Magyarországon.

x