Diákélet


A Kínai Tanszék a színvonalas oktatás mellett fontosnak tartja az aktív közösségi életet és a jó hangulatot is. A diákok rendszeresen szerveznek közös összejöveteleket, kínai vacsorákat és egyéb programokat, a tanszék pedig szakmai jellegű eseményeknek ad otthont.

Filmklub: a tanszéken rendszeresen szervezünk filmvetítéseket, amelyek révén a diákok nemcsak a kínai filmek világába kapnak betekintést, hanem a nyelvet is gyakorolhatják.

Szakestek: a kínai szak hallgatói és oktatói kötetlen formában találkozhatnak egy-egy kulturális esemény vagy kínai ünnep alkalmával.

Vendégelőadások: a tanszék rendszeresen vendégül lát külföldi és hazai szakembereket, akik változatos előadásokat tartanak különböző kínai témákról.

A diákok és tanárok az egyetem falain kívül is rendszeresen vesznek részt közösen kínai témájú könyvbemutatókon, fogadásokon, filmbemutatókon, ünnepségeken, kulturális napokon.

A diákélet szervezői a demonstrátorok. A 2017-18-as tanév első félévében a kínai szakirány demonstrátorai Bodnár Katalin (bodnark173@gmail.com) és Ruttkay Fanni Lotti (ruttkay.lotti@gmail.com), a Kelet-Ázsia tanulmányok mesterszaké Nyári Norbert (dragonhazbu@gmail.com). 

 

 

 

x