PEACH előadás a japán-európai kapcsolatokról 2019. február 15.

A következő PEACH előadást a Keio University professzora,Hirose Yoko tartja.

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport és a magyarországi Japán Nagykövetség szeretettel meghívja önt a következő PEACH (Pázmány East Asia Club, Hungary) előadásra, melyet egy neves japán professzor asszony tart.

Cím: Collaboration between Europe and Asia – Japanese perspective
Előadó: Prof. Hirose Yoko, Ph.D. (Keio University)
Időpont: 2019. február 25. (hétfő) 18:00
Helyszín: PPKE BTK Sophianum (1088 Budapest, Mikszáth tér 1.) 204-es terem
Nyelv: Angol

Az utóbbi években Eurázsia a nemzetközi politika fontos terepe lett, miközben a kontinenst számos destabilizáló tényező fenyegeti, mint az ukrán válság, a közel-keleti konfliktusok, az afganisztáni probléma, a Trump-jelenség, a migránsok kérdése, a populizmus stb. A problémákat egyedül egyetlen szereplő sem tudja megoldani, ezért itt az ideje annak, hogy Európa és Ázsia, s különösen Európa és Japán fokozza az együttműködést. Az európai „Stratégia Európa és Ázsia Összekötésére", illetve a japán "Szabad és Nyitott Indiai–csendes-óceáni Térség" politikák hatékonyan összeköthetők lennének. Európa és Japán 2018-ban stratégiai partnerségi megállapodást kötött, de a kapcsolatokat tovább kell mélyíteni.

Az előadásra a magyar–japán diplomáciai kapcsolatfelvétel 150. évfordulójára rendezett eseménysorozat keretében kerül sor. Az előadást állófogadás követi.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/983637848692141/ 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

x