Xi, Xi, Xi, Xi és Xi – PEACH workshop 2017. október 25.

A Kínai Kommunista Párt 19. kongresszusának következményeit tárgyalja a következő PEACH workshop.

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja szeretettel meghívja önöket következő PEACH (Pázmány East Asia Club, Hungary) workshopjára.

Az esemény címe: Xi, Xi, Xi, Xi és Xi – Kína a 19. pártkongresszus után

Időpont: 2017. november 6. (hétfő) 18:00

Helyszín: PPKE BTK Sophianum (1088 Budapest, Mikszáth tér 1. III em. 315-ös terem

Előadók:

  • Bánhidi Ferenc Kína-kutató, közgazdász, a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport külső munkatársa
  • Kusai Sándor Kína-kutató, Magyarország volt pekingi nagykövete, a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport külső munkatársa

Moderátor:

  • Salát Gergely Kína-kutató, a PPKE BTK Kínai Tanszék és a Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport vezetője

Októberben tartották a Kínai Kommunista Párt 19. kongresszusát, amelyen Xi Jinping államelnök-pártfőtitkár látványosan tovább erősítette pozícióját. „Xi, Xi, Xi, Xi és Xi" – már a kongresszus előtt ezt válaszolta egy neves amerikai Kína-szakértő arra a kérdésre, hogy ki Kína öt legbefolyásosabb embere, s azóta Xi Jinping gondolatai bekerültek a pártalkotmányba, leghűségesebb emberei pedig a vezető testületekbe – hatalma megingathatatlannak tűnik. A kongresszus fő üzenete az volt, hogy megkezdődött a „kínai színezetű szocializmus új korszaka", amelyben Kína „napról napra közelebb kerül a világ színpadának középpontjához", s amelyben a kínai modell „vadonatúj alternatívát kínál a fejlődésüket felgyorsítani, de függetlenségüket megőrizni kívánó országoknak és nemzeteknek". Mit jelent most a „kínai színezetű szocializmus"? Milyen lesz az „új korszak"? Megkezdődik-e világban a kínai és a nyugati politikai-gazdasági modell harca a dominanciáért? Járható-e Kínán kívül a kínai út? Merre tart a kínai politikai rendszer? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport következő PEACH workshopja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/153869638549477/

x