Napraforgós megszállás 2016. október 18.

A következő PEACH rendezvény időpontja: 2016. október 19. 17:00

Szeretettel várunk mindenkit a következő PEACH (Pázmány East Asia Cub, Hungary) rendezvényre, amely rendhagyó módon ezúttal filmvetítéssel lesz egybekötve.

Időpont: 2016. október 19. 17:00
Helyszín: PPKE BTK Sophianum (1088 Bp. Mikszáth tér 1.) 206-os terem
Előadó: Dr. Robert Chen (National Chengchi University, Taipei)

2014 tavaszán taiwani diákok és civil aktivisták csaknem egy hónapra elfoglalták a taipei-i törvényhozás, majd a kormány épületét, így tiltakozva a Kínai Népköztársasággal kötött kereskedelmi szerződés ratifikálása ellen. A „napraforgós mozgalom” egy új nemzedék, egy új identitás színre lépését jelentette a taiwani politikában, s fontos tanulságokkal járt az egész kelet-ázsiai régió számára. Különösen a szárazföldi Kínát érintette érzékenyen, hiszen az önálló taiwani identitásra épülő demokratikus diákmozgalom a legérzékenyebb kérdéseket feszegette a Szoros-közi kapcsolatokat illetően. A PEACH (Pázmány East Asia Club, Hungary) rendezvénysorozat keretében a Napraforgós megszállás (Dayang buyuan) című dokumentumfilmet vetítjük le, majd a filmhez kapcsolódóan Dr. Robert Chen filmszakértő, a National Chengchi Egyetem Kommunikációs Főiskolájának dékánhelyettese tart előadást.

A rendezvény a 2016. október 20–22. között Taiwan Dox 2016 címmel megrendezendő tajvani dokumentumfilm-fesztiválhoz kapcsolódik, amelynek keretében a budapesti Toldi Moziban és a DocuArt Moziban tartanak ingyenes vetítéseket és pódiumbeszélgetéseket.

x