Nukleáris fegyverkezés Ázsiában 2016. november 18.

PEACH workshop 2016. november 21-én

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja szeretettel meghív minden érdeklődőt következő PEACH workshopjára, amelyre 2016. november 21-én, hétfőn, 18:00 órakor kerül sor.

Az est témája: Nukleáris fegyverkezés Ázsiában

Az előadók:

- Kusai Sándor (diplomata, közgazdász, volt pekingi magyar nagykövet): Ázsiai nukleáris fegyverkezés - lokális, regionális és globális kihívások Kína számára

- Háda Béla (kutató, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpont): A nukleáris fegyverek helye az indiai és pakisztáni stratégiai koncepciókban.

- Lukács József (Asean kutató, a tokiói valamint a pekingi nagykövetségek korábbi diplomatája): Válsággóc Kelet-Ázsiában; Feszültség a Félszigeten

Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1., 205-ös terem

A nukleáris fegyverkezés témája Észak-Korea atomkísérleteivel újra a nemzetközi sajtó és politika figyelmének kereszttüzébe került. Az ázsiai régió geopolitikai viszonyait és hatalmi relációit ugyan már régóta komolyan befolyásolják a nukleáris kapacitások, nagy kérdés azonban, hogy a kialakult status quót mennyiben fogják megváltoztatni a legújabb fejlemények. Szakértő vendégeink Kína, India és Korea szemszögéből fogják megvitatni az ázsiai biztonságpolitika múltját, jelenét és jövőbeli alakulását.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

x