PEACH: Ázsiai ügyek - magyar média 2016. december 2.

Tóth Gábor, a HírTV Ázsia magazinjának szerkesztője tart előadást.

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja szeretettel meghív minden érdeklődőt következő PEACH előadására, amelyre 2016. december 12-én, hétfőn, 18:00 órakor kerül sor.

Az est témája: Ázsiai ügyek - magyar média. Kelet-Ázsia a magyar médiában

Az előadó: Tóth Gábor, a HírTV Ázsia magazinjának főszerkesztője

Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1., 205-ös terem

Tóth Gábor külpolitikai újságíró, 2002 óta a HírTV külpolitikai szerkesztője. Matsuzaki Diána kolléganőjével hat éve indította útjára az Ázsia című magazinműsort, amely hetente jelentkezik az ázsiai régió legfrissebb híreivel a politika, a gazdaság, a tudomány és a kultúra területéről. Ez az egyetlen olyan magyar tévéműsor, amely kifejezetten ázsiai ügyekre szakosodik. Szerkesztőként, riporterként, tudósítóként számos ázsiai országban járt, interjúalanyai között szerepelt a Dalai Láma, Ang Szan Szu Csi, Francis Fukuyama, Salman Rushdie.

Előadásában arról lesz szó, hogy milyen nehézségekkel és lehetőségekkel találkozik az ember, ha ázsiai ügyekről tudósít a magyar médiában. Kik érdeklődnek a téma iránt? Hogyan készül egy adás? Mennyiben más Ázsiával foglalkozni, mint más területekkel? Hogyan lehet forgatási engedélyre, interjúlehetőségre szert tenni a távoli országokban? Milyen hatása lehet egy-egy műsornak?

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/966960040077015/

x