PEACH - Beszélgetés a kínai-amerikai kapcsolatokról 2017. április 19.

"Túl a csúcson - Az USA és Kína kapcsolata a Trump-Xi korszakban" című beszélgetéssel folytatódik a PEACH sorozat.

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportja minden érdeklődőt sok szeretettel vár következő PEACH (Pázmny East Asia Club, Hungary) műhelybeszélgetésére, melyre 2017. április 24-én, hétfőn, 18:30-kor kerül sor.

Az est témája: Túl a csúcson - Az USA és Kína kapcsolata a Trump-Xi korszakban

Az előadók:

- Dr. Kusai Sándor Kína-kutató, Magyarország volt pekingi nagykövete, a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportjának munkatársa

- Dr. Szunomár Ágnes Kína-kutató, az MTA KRTK Világgazdasági Intézetének tudományos munkatársa

Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1., 204-es terem.

Az USA és Kína politikai és gazdasági kapcsolata egyre meghatározóbbá válik nemcsak a kelet-ázsiai régió országai, hanem a világ számára is. Donald Trump elnökké választásával az amerikai külpolitika eddig soha nem látott, drasztikus retorikai változáson ment keresztül. A protekcionizmus, az amerikai érdekek védelme Trump egyik legfőbb választási ígérete volt, és ehhez elengedhetetlennek tűnik, hogy megfelelő módon kezelje a "kínai kérdést". De vajon elnökké választása óta a gyakorlatban is követi ezt a politikát? Mennyire tudja függetleníteni magát az amerikai külügyi apparátustól? És mit szól ehhez a kínai vezetés? Valóban Kína válik a szabadkereskedelem védelmezőjévé? Hogy érinti a két ország kapcsolatát a változó ázsiai geopolitikai környezet és az észak-koreai fenyegetés? Mi történt az első Trump-Xi csúcson? Szakértő vendégeink többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ műhelyvitánk keretében.

FB esemény: https://www.facebook.com/events/1279131455498791/

x