PEACH: Stephan Rothlin SJ előadása a kínai üzleti etikáról 2018. augusztus 27.

A tanév első PEACH eseményének témája a kínai üzleti etika.

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport és a Párbeszéd Háza szeretettel vár minden érdeklődőt a 2018-2019-es tanév első PEACH programjára, a Ladányi Lectures sorozat nyitó eseményére, amelynek előadója az ázsiai, s azon belül a kínai üzleti etika egyik legismertebb nemzetközi szakértője.

Cím: International Business Ethics. Focus on China: In the footsteps of Fr. Ladanyi S.J. (Ladányi Lectures I.)

Időpont: 2018. szeptember 5. (szerda) 18:00

Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest, Horánszky utca 20.) Pázmány Péter konferenciaterem

Előadó: Dr. Stephan Rothlin SJ

Nyelv: angol

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az előadás NEM a Mikszáth téri épületben lesz, hanem a közeli Párbeszéd Házában!

Stephan Rothlin svájci származású, jelenleg Hongkongban élő jezsuita, egyetemi oktató, a neves Macau Ricci Institute igazgatója, a pekingi Rothlin International CSR Management Consulting Co., Ltd. alapítója és vezérigazgatója. Fő kutatási területe az etika gyakorlati alkalmazása az üzleti és kereskedelmi életben nemzetközi viszonylatban, különösen Kínában. 1998 óta él kínai területen. Előadásában a kínai üzleti élet és kultúra egyes kérdéseit járja körül etikai megközelítésből („junzi" vezetés, fogyasztói jogok, a marketing etikája, fogyasztói és vállalati felelősség, szellemi tulajdonjogok, korrupció stb.).

FB esemény: https://www.facebook.com/events/2145928785687573/ 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A Ladányi Lectures sorozat második előadásaként Stephan Rothlin egy másik előadást is tart a Párbeszéd Házában, szeptember 6-án, csütörtökön 18:00-kor A katolikus társadalmi tanítás és a mai Kína címmel, a szervezők erre is szeretettel várnak mindenkit. További információk itt.

Ladányi László világhírű magyar jezsuita, kínai misszionárius. Kínából történő kiűzése után 1949-től Hongkongban élt haláláig, 1990-ig. Harminc éven át hetente közzétette a China News Analysis című kiadványát, amelyben a kínai újságokban, rádiókban és televíziókban közölt híreket elemezte és kommentálta naprakészen. Ezzel a tevékenységével világszerte elismert Kína-szakértő lett.

x