PEACH: Vitatott Édenkert - Kasmír szerepe az indo-pakisztáni konfliktusban 2017. március 18.

A PEACH következő előadója Happymon Jacob, a Jawaharlal Nehru Egyetem professzora

A PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoportjának következő PEACH előadására 2017. március 21-én, kedden, 18:00 órakor kerül sor.

Az est témája: Vitatott Édenkert - Kasmír szerepe az indo-pakisztáni konfliktusban

Az előadó: Dr. Happymon Jacob, Nemzetközi Tanulmányok Intézet, Jawaharlal Nehru Egyetem, India

Az előadás nyelve: angol

Helyszín: PPKE BTK Sophianum, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 1., 110-es terem

India és Pakisztán ellentmondásos viszonya függetlenségük és kettéválásuk óta, immár 70 éve határozza meg a dél-ázsiai régió biztonságpolitikai helyzetét. Háborúk és határviták tarkítják a két ország történetét, amelyek egyik legfontosabb oka a máig megoldatlan kasmíri területi vita. Az előadás a konfliktus eredetét dinamikáját, illetve az ezt meghatározó geopolitikai folyamatokat fogja bemutatni. Ezt beszélgetés követi, amelynek keretében a résztvevőknek lehetőségük nyílik kérdéseket feltenni és egyéb témákat megvitatni. Az előadás és beszélgetés nyelve angol, tolmácsolást nem biztosítunk.

Az előadó Dr. Happymon Jacob, az indiai Jawaharlal Nehru Egyetem Nemzetközi Tanulmányok tanszékének adjunktusa, a biztonságpolitika szakértője. Az indiai-pakisztáni kapcsolatok nemzetközi hírű kutatója, aki amellett, hogy elméleti szakértője a konfliktusnak, több politikai döntéshozó testület tanácsadójaként tevékenyen is részt vesz a békefolyamat elősegítésében. Legújabb kutatása a tűzszüneti megállapodások indo-pakisztáni határ kasmíri szakaszán történő megsértésének gyakorlati okaival foglalkozik.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1744872522509996/

x