Rektori körlevél 2020. március 13.

Tájékoztatás

2/2020. sz. REKTORI KÖRLEVÉL
A koronavírus által okozott vészhelyzet kezelésére
2020. március 13.

 1. Felhívom a figyelmet, hogy a (41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján 2020. március 12. napjától a hallgatók számára intézménylátogatási tilalom van életben. A tilalom idején a hallgatók nem látogathatják az Egyetem oktatási épületeit.
 2. 2020. március 14-20. között tavaszi szünetet rendelek el. Kérjük, hogy a hallgatók a tavaszi szünet ideje alatt se utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakhelyükön tartózkodjanak.
 3. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása alapján a diákigazolványok érvényessége ugyan lejárna március 31. napján, azonban a 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelet alapján az meghosszabbodik a vírushelyzet végét követő 15 napig. Kérjük, hogy senki se keresse ezzel a Tanulmányi Osztályokat. Kérem a hallgatókat, hogy egyéb sürgős tanulmányi ügyekben is, a Tanulmányi Osztályokat elektronikus levélben, vagy telefonos formában keressék meg.
 4. Az Egyetem szervezésében hallgatók, oktatók, kutatók, tanárok és munkatársak határozatlan ideig nem utazhatnak külföldre.
 5. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményének megfelelően az oktatók, kutatók, tanárok távoktatás formában lássák el a hallgatók oktatását. Ennek feltételeit legkésőbb március 23. napjáig meg kell teremteni, aminek pontos kidolgozását az oktatók a tavaszi szünetben végezzék el.
 6. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása alapján ha a hallgatók gyakorlatai – tanítási gyakorlat, összefüggő féléves gyakorlat stb. – intézményen kívül történnek, és amennyiben a munkavégzést a fogadó intézmény nem tiltja, úgy azok megtarthatóak. Az iskolai gyakorlatot a köznevelési, szakképzési intézménnyel egyeztetni szükséges.
 7. A rektori szünet, tavaszi szünet, valamint a távoktatási időszak alatt az Egyetem oktatói, kutatói, tanárai, munkatársai esetében a folyamatos munkavégzés szükséges.
 8. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.
 9. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása alapján a magyar hallgatóinknak kollégiumi tartózkodási helyükről szükséges otthonukba távozniuk legkésőbb 2020. március 13-ig. Amennyiben a magyar hallgatónak nincs hova mennie, rektori méltányossággal maradhat a kollégiumban.
 10. Közösségi rendezvények, események a kollégiumokban sem rendezhetőek.
 11. Kérem, hogy a további információkért folyamatosan kísérjék figyelemmel az Egyetem honlapját, a hivatalos levelezőrendszerbe érkező leveleket, valamint a Neptun üzeneteket.

Dr. Kuminetz Géza s.k.
rektor

 

x