Tehetséggondozó program

Kedves Hallgatók!

Örömmel osztjuk meg a hírt, mely szerint a PPKE BTK Pszichológiai Intézetben komplex tehetséggondozó programot hirdetünk az alapképzésben résztvevő hallgatók számára.

Célunk az, hogy a tehetséges pszichológia szakos hallgatók már a tanulmányaik elején bekapcsolódhassanak a pszichológia tudományos életébe és ezáltal segítsük szakmai előrehaladásukat.

A program felépítése

I. A 2017/2018-as év őszi félévben 8-10 héten át a Sophianum épületében heti 2 órában tartott előadások formájában a hallgatók megismerhetik az intézetben folyó kutatásokat és mindemellett általános tehetségfejlesztéssel kapcsolatos elméleti- és konkrét gyakorlati tudást szerezhetnek a pszichológia tudományterületén (pl. médiatudatosság, adatbázis-kezelés, szakirodalom-keresés mesterfokon, számítógépes elemző programok elsajátítása).

  • a program nyitott minden BA-s hallgató számára;
  • csupán előzetes regisztrációt igényel (lásd alább);

II. Az őszi programot követően 2018. január végén egynapos tudományos konferenciát szervezünk „Tehetségnap" címmel, ahol a tehetségprogram első szakaszában résztvevő hallgatók 5-10 perces előadás formájában mutathatják be önálló kutatási tervüket, amelyet az első félévben elsajátítottak alapján terveznek meg. Az intézet oktatóiból álló zsűri értékeli ezeket a prezentációkat, s kiválasztja azt a kb. 10 hallgatót, aki folytathatja a tehetséggondozó programban való részvételt a következő félévben.

III. A legtehetségesebb részvevők (előreláthatóan 10 fő) a 2017/2018-as év tavaszi félévében tutoriális képzési rendszerbe kapcsolódhatnak be: az általuk választott mentorral együtt dolgoznak egy kutatás megvalósításán és egy publikáció megjelentetésén.
a. A kutatás lehet egyéni, a hallgató érdeklődésének megfelelő önálló kutatási terven alapuló;
b. vagy a hallgató bekapcsolódhat egy komplex tanszéki kutatásba s azon belül valósít meg kutatási részfeladatot;

Mit nyerhetek a programmal? Miért éri meg jelentkezni?

  • A pszichológia tudományának elmélyültebb megismerésén túl:
  • Olyan készségek, képességek és tudás elsajátítására nyílik mód, amely megalapozhatja a hallgató kutatói-oktatói pályáját;
  • A megvalósított kutatással jelentkezni lehet a 2019-es Országos Tudományos Diákköri Konferenciára;
  • A publikáció nem csak az önéletrajzban mutat jól, de a Köztársasági Ösztöndíj elnyeréséhez is hozzájárul;
  • Plusz pontokat jelent az MA felvételihez;

Hogyan jelentkezhetek?

A program első szakasza nyitott minden BA-s hallgató számára, csupán előzetesen regisztrálni kell az alábbi felületen 2017. szeptember 15-ig:
https://drive.google.com/open?id=1f5HWmGZVVf9iPHosRIERvizWHGCROWJnXJe9sCmHcG4

Inspirációban gazdag nyárvéget!

A szervezők

x