Dr. Ruben Mirzakhanyan a PPKE új díszdoktora 2017. március 16.

Március 10-én ünnepélyes keretek között Ft. Dr. Szuromi Szabolcs O. Praem rektor úr díszdoktori címet adományozott Dr. Ruben Mirzakhanyannak, az Armenian State Pedagogical University rektorának.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az Armenian State Pedagogical University között a tavalyi év során létrejött partnerkapcsolat idén tovább erősödött, mikor március 10-én ünnepélyes keretek között Ft Dr. Szuromi Szabolcs O. Praem rektor úr díszdoktori címet adományozott Dr. Ruben Mirzakhanyannak.

Jerevánban a magyar küldöttséget tradicionális táncelőadással és fúvószenekarral fogadták. A magyar delegáció tagjai Ft Dr. Szuromi Szabolcs O. Praem rektor úr, Dr. Őze Sándor a Történettudományi Intézet vezetője, Dr. Tüske László az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója, és Dr. Kovács Bálint az Armenológiai Tanszék vezetője voltak. Rektor úr beszédében méltatta a szoros barátságot a két intézmény között. A tavaly létrejött partnerkapcsolatnak köszönhetően jelenleg 6 örmény diák tanul a PPKE-n, tőlünk pedig 5 hallgató tölti Jerevánban a szemesztert. Rektor úr azt is kiemelte, ez az aktív részvétel bizonyítja a létrejött partnerkapcsolat sikerét.

A díszdoktori cím átadási ceremóniájával párhuzamosan bemutatásra került az a válogatott könyvtár, melyet az ASPU ajándékozott az újonnan alakult Örmény Tanulmányok Tanszéknek.

x