Kulturális Miniszteri Elismerés a PPKE Oktatójának 2017. május 21.

2017. május 20-án, Dr. Kovács Bálint a PPKE Örmény Tanszékének vezetője Jerevánban az Örmény Kulturális minisztérium magas szintű elismerésében részesült.

Mint az átadón elhangzott, az örmény kulturális miniszter elismerését, Dr. Kovács Bálint az örmény kultúra Európában való kutatásáért, oktatásáért és terjesztéséért vehette át. A kulturális miniszter megemlítette többek között a partnerkapcsolatok kialakításának és ápolásának fontosságát, az ennek fényében létrejött hallgatói mobilitási program jelentős szerepét. Kiemelte, az elvégzett tudományos kutatómunka és oktatási tevékenység hozzájárul a két ország történelmének, kultúrájának sokrétűbb megismeréséhez és jövőbeli fejlődéséhez.

Az átadón jelent volt a PPKE jereváni partneregyetemének, a Khachatur Abovyan Állami Pedagógiai Egyetem dékánja – Edgar Hovhannisyan, a jereváni Nemzeti Könyvtár főigazgatója -Tigran Zargaryan, az Örmény Tudományos Akadémia vezető kutatója és a PPKE Örmény Tanszékének vendégoktatója – Harutyun Marutyan, az Örmény – Magyar Társaság elnöke – Anahit Simonyan, és többek között a jelenleg Jerevánban tanuló hallgatók közül Telek Nóra és Gerály Zoltán.

x