Kölcsönzés

ÚJ AJÁNLATUNK:

Könyvtár a weben - Fedezd fel a szakirodami források világát az EDS metakeresővel!

Egyablakos kiindulópont - a becsatolt források gazdag választéka: előfizetett adatbázisok, folyóiratok és e-könyves portálok, nyílt hozzáférésű tudományos repozitóriumok, multimédia archívumok, régi és friss források.

Számos praktikus szűrési lehetőség, saját fiók létesítése, teljes szövegre mutató linkfeloldő ("full text finder"), gépelési tévesztések javítása. Új telepítésű, fejlesztése folytatódik.

Hozzáférés: egyetemi hálózatról és Shibboleth-belépéssel  is (EduId-azonosítók).

   Keresőszó, kulcsszavak (szerző, cím, téma)

 


 

Kölcsönzések után járó szerzői jogdíjak: könyvtárunk MISZJE-adatszolgáltó

A PPKE BTK a 2018. évben kölcsönzött könyvek forgalmáról, a művek címének megjelölésével együtt, 2019-ben adatot szolgáltat a MISZJE szerzői jogi irodának. A kölcsönzések után a szerzőknek megítélt jogdíj kiszámításában könyvtárunk adatai is részt vesznek.


 Felhívjuk olvasóink figyelmét arra, hogy könyvtári helyszíneinken nincs lehetőség fénymásolásra sem egyéb másolásra/sokszorosításra!

A könlcsönzés helyszínei

Valamennyi helyszínen, inétmzényi internetről (wifi: Eduroam), elérhetőek a Kar számára előfieztett folyóiratok és adatbázisok.

Könyveket személyesen, olvasójeggyel lehet kölcsönözni az arra kijelölt kölcsönzőhelyeken.

Piliscsaba, Bibliotheca

A Kar központi könyvtára. A kölcsönzés a recepción történik.
A központi tájékoztató szolgálat elérhetősége:

kolcsonzes@btk.ppke.hu
Bibliotheca recepció: (26) 577-000 / 2800; 2801

Esztergom, Iohanneum

Kölcsönzés a könyvtár földszinti helyiségében. Az előre igényelt könyveket, zárvatartás esetén a portán kell felvenni, illetve, visszahozatal esetén ladni.

Budapest, Sophianum

A következő kihelyezett tanszéki/intézeti gyűjtemények segítik az oktatást és a kutatást:

  • Kínai Tanszék
  • Nemzetközi és Politikatudományi Intézet
  • Szociológia Intézet
  • Pszichológia Intézet.

Érdeklődjön az intézeti vagy tanszéki titkárságokon.

Budapest, Tárogató út

Az intézeti/tanszéki irodákban kézikönyvek és az oktatáshoz átkért szakkönyvek találhatók, korlátozott számban. A kihelyezett könyvtári könyvek használatáról érdkelődjön az oktatásszervezőnél!

A hálózatról elérhető adatbázisok itt is elérhetőek, ezekből milliós nagyságrendű cikkanyag kereshető és tölthető le.

A hallgatók figyelmébe ajánljuk a piliscsabai gyűjteményt, ahol a képzésekhez szükséges szakirodalom gazdag választéka megtalálható. Olvasásra és kölcsönzésre Piliscsabán van lehetőség.

Könyvtárközi kölcsönzés

Elsősorban a Kar oktatói, kutatói és tudományos munkát végző hallgatói (szakdolgozatot, értekezést, OTDK-dolgozatot író diákok) számára lehetőség van más könyvtárakból történő könyvek átkérésére vagy cikkmásolatok megkérésére. A belföldi könyvtárközi kölcsönzés hallgatók számára témavezetői engedélyhez kötött. A külföldi kölcsönzéshez forrásigazolás szükséges.

Kérés bejelentése: konyvtarkozi[@]btk.ppke.hu


Szakdolgozatok megtekintése

A Karon készült szakdolgozatok és doktori értekezések csak az őrzési hely szerinti könyvtárban tekinthetők meg, ezek a következők: a piliscsabai campus könyvtára (Bibliotheca), valamint Esztergom, a Iohanneum könyvtári helyisége. A Huntéka katalógusból lehet tájékozódni arról, hogy melyik dolgozat hol érhető el. Egyszerre három dolgozat betekintésére van lehetőség. A fénymásolás, fotózás és  egyéb sokszorosítás szigorúan tilos. Kézi jegyzetelésre lehetőség van. A betekintésre vonatkozó igényt előre kell jelezni személyesen, kérőlap kitöltésével, e-mailben vagy a szolgáltatási hely telefononszámán.

Piliscsabán a szakdolgozatokat és értekezéseket külső raktárban tároljuk, a kiszolgálás itt hetente két alkalommal, kedden és csütörtökön történik. Kérjük, hogy igényüket legkésőbb hétfőn ill. szerdán 16 óráig jelezzék. 

Az esztergomi helyszínen őrzött diplomamunkák adatai 2013-tól kereshetők az online katalógusban. Az 1989-2012 közötti anyagról jegyzékek alapján tájékozódhat.

 2010 2011 2012

2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

1989


Online felület, hosszabbítás, előjegyzés

Hosszabbítás, előjegyzés a katalógus online felületén is lehetséges.

Belépés az olvasói online felületre (az első belépés után ajánlatos megváltoztatni a jelszót):

Vonalkód: az olvasójegy száma
Jelszó: Neptun-kód

 

Segédlet a belépéshez (videó)

Külsős olvasóknak (kivéve a PPKE egyetemi polgárokat) külön jelszó beállítása szükséges, jelezzék kérésüket az olvasószolgálatnál.

Az online belépés után a felhasználó önállóan kezelheti a jelszóváltoztatást, a kölcsönzött könyvek hosszabbítását, ellenőrizheti adatait, a kölcsönzések lejáratát, az esetleges tartozásokat.

Előjegyzés: Ha az olvasó a saját profiljáról belépve keres a katalógusban, az egyes tételekhez kapcsolódó példányazonosítók alatt találja az "Előjegyzés" gombot. Csak kölcsönzésben lévő dokumentumra fogadunk előjegyzést, az olvasó ezzel tudja jelezni, hogy igényt tart a műre. A rendszer ilyenkor nem engedi hosszabbítani a másnál lévő könyvet. Visszahozatal után az előjegyző e-mail címére értesítés érkezik a példány beérkezéséről. Az átvételre egy nyitvatartási nap áll rendelkezésre.

Példányadatok és státuszuk:

Előjegyzés: művet (pl. Tények és értékek) és egy-egy konkrét példányt (pl. 178.782:1) is elő lehet jegyezni. Csak kikölcsönzött példányt lehet előjegyeztetni.

Kérjük, példány-előjegyzést csak akkor tegyenek, ha az adott mű valamennyi példánya foglalt.


A Könyvtár szolgáltatásaival kapcsolatos észrevételeit és javaslatait írásban kérjük beküldeni a kolcsonzes@btk.ppke.hu címre.

 

x