Diplomaátadó ünnepség 2013. július 22.

Diplomaátadó ünnepség a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán – 2013. július 19–20.

Az előzőz évhez hasonlóan a diplomaátadó ünnepséget a végzősök örömtelien nagy létszámára való tekintettel idén is két nap, július 19–20-án tartottuk.

Karunkon a 2012–2013-as tanév végén 587 hallgató tett sikeres záróvizsgát. Közülük most diplomát vett át 441 hallgató, közülük is kiemelkedett az a 73 fő, akik kitüntetéssel végeztek. Nemcsak ők büszkék – méltán – egyéni teljesítményükre, de az egyetem is nevelése és oktatása büszkeségeiként tekint rájuk.

A 2012–2013-as tanév végén egyetemi oklevelet 48 hallgatónk vehetett át. Alapfokú diplomát 308 hallgatónk, bölcsész mesterfokú oklevelet (MA) 85, tanári mesterdiplomát 30 hallgatónk kapott, szakirányú továbbképzésben pedig 65 hallgatónk fejezte be tanulmányait. Végzős hallgatóink közül többen két szakon szerzett oklevelet vettek át.

Az ünnepség elején Szűcs Balázs atya az egyetem lelkésze köszöntötte a friss diplomásokat, majd közösen elmondták az egyetemi imát.

Dr. Botos Máté dékán úr ünnepi beszédében kiemelte, hogy a bölcsész- és társadalomtudományi végzettségűekre jellemző a nyitottság, a kíváncsiság, a kreativitás, a mai munkaerőpiaci kihívásokra való fölkészülés és alkalmazkodás képessége. Hangsúlyozta: az értelmiségi lét nem a diploma függvénye, ami természetesen egy nagyon fontos jogosítvány ehhez az egész életre szóló feladathoz.

A diplomák átadása után a dékánhelyettesek is gratuláltak a végzett hallgatóknak. Az oklevelek ünnepélyes átvétele után a magyar és latin nyelven elmondott Bölcsész Fogadalom letétele következett.

Az ünnepségen készült fotók az alábbi galériákban tekinthetők meg.

x