Educatio 2020 2020. január 13.

Nagy sikerrel zajlott le a jubileumi Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020. január 9. és 11. között Budapesten, a Hungexpo ’A’ csarnokában.

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett eseményen csaknem 140 kiállító, köztük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar várta a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt.

A háromnapos rendezvényen Karunkat hallgatók, tutorok, a Hallgatói Önkormányzat tagjai és a pszichológia szakos hallgatók kortárs segítő csapata képviselte. A több tízezer látogató túlnyomó többsége középiskolás, 10-11., illetve 12. évfolyamos volt, akik felmérhették felvételi esélyeiket és naprakész tájékoztatást kaphattak intézményünkről. Hallgatóink és tutoraink hiteles információt adtak szakjaik sajátosságairól, az oktatás színvonaláról, oktatóinkról.

A Hallgatói Önkormányzat tagjai a hallgatói életről, ösztöndíjlehetőségekről, az egyetem családias légköréről meséltek az érdeklődőknek. A pszichológus hallgatók kortárs segítő csapata folyamatos pályaválasztási tanácsadást tartott a helyszínen. Ennek köszönhetően a középiskolások nemcsak abban kérhettek segítséget, hogy jobban megismerhessék a szakokat, az egyetemi életet, a Pázmány szellemiségét, hanem azok is segítséget kaptak, akik még nem kiforrott elképzelésekkel érkeztek a kiállításra.

Azok, akik nem tudtak részt venni az Educatio Kiállításon, illetve akik intézet- és tanszékvezetőinkkel, tanárainkkal is szívesen találkoznának, esetleg nekik is tennének fel kérdéseket, azok nyílt napjainkon ezt megtehetik a következő időpontokban és helyszíneken: 

x