Falutakarítás Piliscsabán 2013. április 23.

A Föld napja közeledtével karunk is csatlakozott a piliscsabai önkéntesek falutakarítási akciójához.

A Pázmány Bölcsészet-és Társadalomtudományi Kara Magyarország egyik legszebb táján, a Pilis szívében található. Ám a vonatról és a buszról sokszor megállapítottuk, mennyi szemét borítja az erdő alját. Az építési törmeléktől kezdve, a ruhadarabokon át, egészen a műanyag üvegekig és papírszemétig mindennel találkozhattak a turisták és a kirándulók. Április 20-án azonban maroknyi lelkes egyetemista vállalkozott rá, hogy a nagy piliscsabai falutakarítás keretében szebbé és természetesen tisztábbá tegye a környék egy részét.

Reggel 10 órakor huszonöten gyűltek össze a Dékáni Hivatal előtt, hogy a régi sínek mentén haladva egészen a Kopár Csárdáig összeszedjenek mindent, ami nem szerves része a Pilis lejtőinek. A dolgos kezek (sajnos) egy pillanatig sem pihenhettek, még a zsákok is kevésnek bizonyultak. Ám a résztvevők lelkesedése nem lankadt, sőt az idő előrehaladtával egyre csak nőtt. Erre a pár órára mindenki megtapasztalhatta, hogy nem csak üres mondás: Jót tenni, jó!

Reméljük a munka nem volt hiábavaló, és sokáig rendezettebb marad a környék. Akik ott voltak, minden bizonnyal jobban odafigyelnek majd!

x