Folytatódik a segélyakció 2021. február 5.

Intézeteken átnyúló összefogás a horvát testvéregyetemért

A Nemzetközi és Politikatudományi Intézet illetve a Közép-Európa Intézet közösen hívja fel a figyelmet a Pázmány által januárban indított, a horvát testvéregyeremünk diákjait segítő akcióra. Mint ismeretes, 2020 utolsó napjaiban nagy erejű földrengés rázta meg Horvátországot, amit több kisebb utórengés is követett, rendkívüli károkat okozva. Számos, a zágrábi Horvát Katolikus Egyetemre (HKE) járó diákot és családjait érintette a katasztrófa, hiszen a rengések epicentruma éppen az egyetem vonzáskörzetében volt. A HKE segélyalapot hozott létre a hallgatók és családjaik megsegítésére, és ehhez a segélyalaphoz csatlakozik most egyetemünk is.

A segítségnyújtás fontosságát szeretné hangsúlyozni ezzel a COVID-kompatibilis kézfogással Pálfalvi Lajos, a Közép-Európa Intézet vezetője, Salát Gergely, a Kínai Tanszék és a Nemzetközi és Politikatudományi Intézet vezetője, valamint Szigetvári Tamás, a Nemzetközi Tanulmányok Tanszék vezetője.

Oktatóink ezzel a gesztussal arra biztatják az egyetemi polgárságot, hogy adakozzanak a rászorulóknak. A horvát testvéregyetem - amely ugyanúgy tagja az Európai Katolikus Egyetemek Szövetségének (FUCE - Fédération des Universités Catholiques Européennes), mint egyetemünk - nagyra értékelte a januárban elhatározott összefogást, hiszen Facebook-oldalukon be is számoltak segélyakciónk indulásáról. Reméljük, hogy hamarosan be tudunk számolni a helyreállítás és segélyezés menetéről, hiszen abban a horvát egyetemisták tevékeny részt vállalnak.

Bízunk benne, hogy ezen összefogáshoz aktív hallgatóként, öregdiákként, vagy munkatársként sokan csatlakoztok, s így együttes segítségünkkel valóban felgyorsulhatnak a folyamatok. Elsődleges cél, hogy a rászoruló családok átmeneti elszállásolása mielőbb megtörténjen és ezzel párhuzamosan a helyreállítás is a lehető leggyorsabban haladjon.

Felajánlásokat a Horvát Katolikus Egyetem Szolidaritási Alap javára lehet tenni:
IBAN: HR1123400091110353987
SWIFT/BIC: PBZGHR2X
Description: CUC Donation Solidarity Fund

x