Közös forgatásra várva 2021. április 22.

Elkészült a Média Labor legújabb fejlesztése

Az elmúlt lassan másfél évben a járványhelyzet teljesen átírta életünket. Nincs valódi egyetemi élet, közös szemináriumi munkák, tudományos versenyekre felkészülés, személyes szakdolgozati egyeztetések, nincsenek hallgatóktól, oktatóktól nyüzsgő folyosók, elmaradtak a közös médiatartalmak elkészítései: nincsenek filmforgatások, nem láttuk, ahogy elsőseink a kamerákkal ismerkednek, nincsenek élő rádióműsoraink, nem készülnek webmunkák, sem podcastok. Oktatók és hallgatók együtt tanulva alkalmazkodunk az online élethez, abban bízva, hogy hamarosan újra együtt dolgozhatunk, fejlődhetünk.

Ha nincs is tanítás, Intézetünk oktatási, tudományos háttérmunkái folyamatosan zajlanak. Kihasználva az időt, sokat dolgoztunk, hogy komoly pályázatok és kari támogatások révén, eszközök beszerzésével és beépítésével stúdióinkat továbbfejlesszük.

Örömmel és némi büszkeséggel mutathatjuk meg a Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet ebben a tanévben is megújított stúdióit, melyekben professzionális eszközparkkal és kiváló gyakorlati oktatást nyújtó szakemberekkel várjuk régi és új hallgatóinkat. A képeken is látható Vizuális Műhely és Stúdió, az Audio Műhely és a Kreatív Média Műhely most még csak működő eszközparkjában létezik, de reméljük, hogy szeptembertől már újra alkotó, közösségi életet szervező, tartalmas diákélettel telnek meg.

„Intézetünk különböző pályázati forrásokból, a Kar segítségével a megújult helyzetnek megfelelően átalakította és bővítette a gyakorlati oktatói munkánkat és kutatási tevékenységeinket lényegileg támogató Labort, amely a hasonló természetű Régészeti és Pszichológiai Labor létrejötte után Karunk harmadik ilyen típusú intézményeként szolgálja közösségeink oktatói-tudományos tevékenységeit. Mindannyian hálásak vagyunk a Kar és az Egyetem vezetésének, illetve oktatói állományunknak, hogy ez a fejlesztés a szeptemberi szemeszter előtt elkészülhetett" – mondta az új stúdió átadása után Dr. Kovács Ákos, a Kommunikáció- és Médiatudományi Intézet vezetője.

Minden készen áll, foroghat a film, szólhat a rádió, készülhetnek a webes médiatartalmak!

x