Megállapodást kötött a PPKE és a Pannon Egyetem 2013. március 23.

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Pannon Egyetem március 21-én Veszprémben.

A két intézmény közötti oktatási, kutatási és innovációs tevékenység fejlesztése és összehangolása érdekében született meg az egyezmény.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a sajtótájékoztatón elmondta: a Pannon Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem összefogása nemcsak a két intézménynek előnyös, hanem Magyarországnak is, hiszen az együttműködéssel a nemzetközi versenyben is könnyebben megállhatjuk helyünket.

A felsőoktatás kihívásainak, a kiemelt egyetemi címnek úgy tudunk eleget tenni, ha együttműködünk a kiemelkedő tevékenységet folytató partnerintézményekkel, így például a Pannon Egyetemmel – emelte ki Dr. Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora. Hozzátette, a két intézmény tradicionális együttműködését erősíti meg a megállapodás aláírásával.

Dr. Roska Tamás, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora beszédében elmondta: az együttműködésnek nagy szerepe van a versenyben helytállni képes tehetséges fiatalok kiválasztásában, valamint a nemzetközivé válásban.

Dr. Friedler Ferenc, a Pannon Egyetem rektora kiemelte: a most aláírt szerződés hosszú távú együttműködést jelent, melynek eredménye az oktatásban, kutatásban és a közös pályázatokban fog megmutatkozni.

Az intézmények közös képzés alapítását és indítását tervezik, az „Electrical and computer engineering" öt éves emelt szintű osztatlan mesterképzésben, valamint az integrált mérnökinformatikus szak indításában is együttműködnek. Emellett hazai és nemzetközi kutatási pályázatok figyelésében és kidolgozásában, nagy számításigényű kutatásokban (kilo-processzoros, mobil és asztali terascale rendszerek alkalmazásában), a logisztikai rendszerek optimalizálásában, tananyagok fejlesztésében és a tudományos publikációk megjelentetésében, valamint különböző méretű konferenciák megszervezése terén mind hallgatói, mind oktatói szinten közös tevékenységet folytatnak.

edupress.hu

x