Online oktatás november 9-től 2020. november 6.

A PPKE BTK hétfőtől minden képzési helyszínén távolléti oktatási és számonkérési formára tér át.

A járványhelyzet súlyosbodását figyelembe véve Ft. Dr. Fodor György Dékán Úr november 5-i döntése értelmében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara november 9-től, hétfőtől minden képzési helyszínén és minden képzése vonatkozásában távolléti oktatási és számonkérési formára tér át. Az intézkedés a szemeszter végéig érvényes.

A Kar ugyanakkor nem zár be, az oktatók a tanszéki irodákban is dolgozhatnak, a hivatalok biztosítják az ügyintézést. Az Egyetem területére továbbra is csak az léphet be, akinek testhőmérséklete nem haladja meg az országos tiszti főorvos által meghatározott mértéket (37,8 C). Ha a Kar hallgatója igazoltan koronavírusos (COVID-19-re pozitív teszteredménye van és még nem nyilvánították gyógyultnak), járványügyi megfigyelés alatt áll, vagy hatósági házi karanténban van, ezt haladéktalanul köteles jelenteni. A bejelentést nem szükséges hivatalos igazolással alátámasztani.
Azok a hallgatók és munkatársak, akik szoros kapcsolatba kerültek igazoltan koronavírusos beteggel, a szoros kapcsolat utolsó időpontjától számított 10 napig nem léphetnek be az Egyetem területére akkor sem, ha magukon semmilyen jellemző tünetet nem észlelnek.


Szakdolgozat beadásának változása, konzultációk

A személyes kontaktusok csökkentése végett a szakdolgozatokat elektronikus formában kell benyújtani. A hallgatónak nyilatkozatot kell aláírnia arról, hogy a szakdolgozat saját szellemi terméke, a témavezetőnek viszont nem szükséges aláírnia az igazolást a szakdolgozat benyújtásához, elég a nevét feltüntetni a nyomtatványon, és a hivatalos e-mail-címéről eljuttatni azt a Tanulmányi Osztályra. A leadási határidőt nem módosítjuk, a könyvtárhasználatot és a személyes konzultáció lehetőségét is fenntartjuk a témavezetők és témavezetettek számára, természetesen a szükséges óvintézkedések (maszkhasználat, távolságtartás stb.) betartásával.


A Pázmány Péter Katolikus Egyetem intézkedési terve a felsőoktatási képzés egészségügyi válsághelyzet során történő megszervezéséhez itt olvasható. →

x