Online üzemmódban hívjuk a diákokat a Pázmányra 2020. december 15.

Segítünk dönteni a felvételiben.

A vírusjárvány okozta új helyzetben idén nem látogathatunk el a középiskolák pályaorientációs napjaira, nem találkozhatunk a diákokkal közvetlenül, hogy a Pázmány BTK képzéseiről, az egyetemi életről beszéljünk velük. Az idei felvételi időszakban teljesen megváltozott, hogy a felvételire készülő diákok és szüleik, valamint a tanárok hogyan szerzik be a szükséges ismereteket a felsőoktatási intézmények képzéseiről.

A Pázmány BTK tehát az eddigi hagyományoktól eltérően idén virtuális látogatásokat tesz partneriskoláiban és más középiskolákban is. Eddig minden intézménybe a Zoom segítségével jelentkeztünk be, általában úgy, hogy mi adtunk ehhez elérést, az iskolának csak az általa javasolt idősávot kellett megadnia. A legtöbb esetben 40–45 percben mutattuk be a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon elérhető képzéseket, az egyetemi életet. Ez egy ppt bemutatását, illetve a felmerülő kérdések megválaszolását jelentette. Az előadásokat felkészült és rokonszenves előadónk, Velez Vilmos, elsőéves nemzetközi tanulmányok mesterszakos hallgatónk tartja.

Bár az ismeretátadás ebben a formában több előkészületet, szervezést jelent, jó hír számunkra, hogy egyre több iskola jelzi az igényt arra, hogy várnak minket az online térben is. Így már januárra is előjegyeztünk élő bejelentkezést. Képzéseink között továbbra is lehet válogatni az Interaktív Online Nyílt Napokra készült oldalunkon, ahol minden, a felvételit érintő kérdésre kitérünk.


Online iskolalátogatásaink

  • 2020.december 12. Vetési Albert Gimnázium Veszprém; Piarista Gimnázium, Kecskemét
  • 2020. november 26. Pécs, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégiuma: "Hovatovább" nap
  • 2020. november 30. Budapest, II. Rákóczi Ferenc Gimnázium: Pályaorientációs beszélgetés
  • 2020. november 19. Esztergom, Szent Erzsébet Gimnázium: Projektnap
  • 2020. november 10. Dunaharaszti, Baktay Ervin Gimnázium: Pályaorientációs napi online rendezvény
  • 2020. november 6. Esztergom, Szent-Erzsébet Gimnázium: Pályaorientációs nap
  • 2020. szeptember 28. Budapest, Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium (hagyományos látogatás)
x