Ötletesen újragondolt baglyok 2019. április 15.

Április 12-én rendeztük a Re-design – Gondold újra a baglyot! című pályázat díjátadó ünnepségét és kiállításmegnyitóját.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Re-design – Gondold újra a baglyot! címmel pályázatot hirdetett az újrahasznosítás jegyében gyerekek számára 4 kategóriában (óvodás, általános iskola alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás). A verseny igen nagy népszerűségnek örvendett, így a zsűri nem volt egyszerű helyzetben a döntéshozatalnál a kreatívabbnál kreatívabb alkotások értékelésekor. A versenyhez nemcsak helyi intézményekből, hanem az ország más pontjáról, például Debrecenből is csatlakoztak, a Facebook-on lezajlott közönségszavazás pedig kiemelt figyelmet kapott.

A pályázat meghirdetésének egyik nem titkolt célja az volt, hogy a 2019. április 15. és 17. között Esztergomban megrendezendő XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát népszerűsítse. Mindemellett a verseny remek lehetőséget nyújtott arra, hogy játékos formában hívjuk fel a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, valamint a környezeti szemléletformálás részeként a hulladékképződés megelőzésére is nagy hangsúlyt fektettünk.

Gratulálunk minden alkotó szellemű óvodásnak és iskolásnak és felkészítőtanáraiknak!

A kiállítás a tanév végégig megtekinthető a PPKE BTK esztergomi képzési helyszínén a Iohanneum épület TÉKÁ Klubjában, előzetes bejelentkezés alapján. (esztergom@btk.ppke.hu)

x