Spanyol tájékoztató 2019. február 11.

Rózsavári Nóra, Karunk Spanyol Tanszékének vezetője előadást tartott elsősorban gimnazisták, leendő egyetemisták szüleinek.

A tanszékvezető elmondta, hogy azért fontos ez a tájékoztató, mert tapasztalatai szerint, míg a diákok többször is részt vesznek nyílt napokon, addig a szülők viszonylag kevés információhoz jutnak gyermekeik továbbtanulásával kapcsolatban.

Színvonalas, részletes és szemléletes előadást hallhattak a szülők, mely több témát is érintett az adott kérdéskörön belül. Említésre került a nyelvi szak felépítése, ezen belül bővebben kitért az előadó a kreditrendszerre, a specializációkra, valamint a minor rendszerre.

Megismerkedhettek az érdeklődők a Pázmány előnyeivel, MA lehetőségekkel, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi karon belül a két tudományág ötvözésének előnyeivel és egyedi lehetőségeivel. Bemutatásra került számos karrierút, kimeneteli, elhelyezkedési lehetőség.

Betekintést kaphatott a hallgatóság a Spanyol Tanszéken folyó kutatásokba, projektekbe, valamint a minden évben megrendezésre kerülő Ibér-amerikai Napok konferenciasorozatba.

Megtudhatták a szülők, milyen ösztöndíjlehetőségeket tartogat gyermekeik számára a Pázmány spanyol szak.

A tanszékvezető asszony emellett kitért a szak oktatóinak személyközpontú oktatási módszereire, a kislétszámos órák előnyeire, valamint a közösségre.

A tanárnő minden érdeklődőt bíztat a spanyol szak óráinak meglátogatására, ahol első kézből tapasztalatot szerezhetnek a szülők az ott folyó oktatással kapcsolatban.

x