Zöldül a Pázmány: eredményhirdetés 2021. május 21.

Együtt a zöldebb jövőnkért környezetvédelmi verseny

Április során pályázat keretében arra kértük karunk hallgatóit, hogy alkossanak kabalaállatot, amely szerintük legjobban kifejezi a pázmányos környezettudatosságot. Az Együtt a zöldebb jövőnkért verseny célja a környezetvédelemre való figyelemfelhíváson túl a helyes fogyasztói szokások elmélyítése, valamint a kreativitás ösztönzése volt a hallgatóink körében. A verseny két részből állt, első körben környezetvédelmi témájú tesztet kellett kitölteni, aztán jöhetett a kreatív feladat, a bármilyen anyagból és nagyságban elkészítendő kabalaállat. Az eredményeket a biodiverzitás nemzetközi napját (május 22.) megelőzően tesszük közzé.

„Bátran állíthatom, hogy célunkat a pályázattal tökéletesen elértük. Az elméleti feladatok sikeres megoldása után a második fordulóra nagyon ötletes, humorban bővelkedő és sokféle munka született. Kabalák textilből, papírból, hulladékból, kollázsok, szobrok és térkompozíciók” – mondta a pályaművekről Kissné Csorba Erika, a verseny ötletgazdája és szervezője, a PR és rendezvényszervező csoport tagja.

Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, mert a beérkezett 43 pályamű mindegyike szerethető valamiért. A hallgatók zöld gondolkodásmódja igazán kreatív formákat öltött. Változatos és sokrétű anyaghasználat jellemzik a munkákat. Némelyek az „egyszerű és nagyszerű”-ségükkel, mások pedig a rengeteg befektetett munkával tűntek ki. Minden versenyző munkájára jellemző viszont az igényesség, a lelkesedés és az, hogy látszott, a téma nagyon fontos számukra. Több pályamunkában jelentek meg a közelmúlt természeti katasztrófáinak legsúlyosabban érintett áldozatai (koala, teknős, elefánt). Jó volt látni, hogy ugyanaz az anyag többféle formában kelt életre.

A két forduló eredményeinek összesítése után következzenek a helyeztettek:

1. helyezett: Thot Martina: Orsi, a strucc


2. helyezett: Kálmán Anikó
: Pázmány Benő, a teknős, aki a Földet hordozza a hátán


Megosztott 3. helyezés:
Kecskeméti Gréta
: Bárány 
Kovács Zille Panna: Pázmány logó újragondolva


Különdíjak:
Kisjuhász Kinga
: Méhi a virágosréten
Kocsi Rita: Zöldül a Pázmány
Hadobás Luca: Szupermajom


További kiemelkedő munkák: Velez Vilmos, Varga Diána, Nádudvary Csongor, Császár Levente

A zsűri tagjai:

  • Dr. Salát Gergely, PPKE BTK Nemzetközi és Politikatudományi Intézet vezetője
  • Kuthi Áron, PPKE BTK PR és rendezvényszervezési csoportvezető
  • Cserni Péterné művésztanár, a Kernstok Károly Kör tagja


Gratulálunk minden résztvevőnek, aki elindult a pályázaton és alkotott!

x