Bölcs döntés volt, hogy indult 2018. február 14.

Hajdú Online

Kiérdemelt kézfogás

Debrecen – Országos tanulmányi versenyen győzött egy debreceni diák. Barna Márton, a debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium diákja a Bölcs-Ész nevű megméretés kommunikáció szakán bizonyított.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem negyedik alkalommal hirdetett versenyt a 11–12. évfolyamos középiskolások számára; az idén először kommunikáció témakörben is. A programra több mint négyszáz fő regisztrált. A két írásbeli fordulót követő döntőt a piliscsabai campuson rendezték meg; a négy szak (angol, magyar irodalom, kommunikáció és történelem) legjobb tíz indulója mérte össze a tudását.


Fejlesztési tippeket is adott

Barna Márton negyedórás vetített képes előadást tartott. Bemutatta iskolája honlapját s annak fejlesztési lehetőségeit; szólt a magyar médiáról – két kiemelkedő alakjával, Novotny Zoltánnal és Hajdú. B. István sportriporterekkel is foglalkozott, rövid telefonos interjút kérve tőlük. Végül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Facebook-oldaláról beszélt, s jobbító célú ötletekkel is előállt.

Dr. Fodor György dékán örömmel gratulált és adta át a győzteseknek a díjakat, az első helyezettek 150 ezer forint pénzjutalmat kaptak. A kommunikáció szakon első helyen végzett Márton, a debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 11. évfolyamos tanulója. Felkészítő tanára Erdős István volt.

HBN

x