Kazinczy Ferenc Szép Magyar Beszéd Verseny

  • 17 máj.

    Kezdete: 2019. május 17. 9:00 -Vége: 2019. május 17. 18:00

    Esztergom, Iohanneum

Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Vitéz János Tanárképző Központ esztergomi képzési helyszínén meghirdeti a 2018/2019-es tanévre a felsőoktatási intézmények Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd versenyét.

A szövegmondó verseny megrendezésével arra kívánjuk ösztönözni a résztvevőket, hogy növekedjék a magyar nyelv kiejtési szabályait figyelembe vevő, kifejező beszéd iránti igényesség. A pedagógia, azaz az „embernevelés" fogalmát kiszélesítve várjuk a jogtudományi karok hallgatóit is, akiknek a mindennapi munkájában a retorikai elemek biztos használatának szintén nagy a jelentősége.
Péchy Blanka művésznő, a Kazinczy-díj alapítója, a világi és egyházi felsőfokú
intézményekre is kiterjesztette alapítványát. Az országos döntőn a hazai és a határainkon túli pedagógusképző felsőoktatási intézmények és a jogtudományi karok azon hallgatói vehetnek részt, akik a helyi versenyeken a legjobbaknak bizonyultak.

Az országos döntőt 2019. május 17-én rendezzük meg Esztergomban.
A rendezvény szervezése érdekében kérjük a felsőoktatási pedagógiai intézményeket, hogy 2019. április 18-ig (az erre szolgáló lapon) szíveskedjenek megküldeni a kiválasztott versenyző(k) és a részt vevő tanár(ok) nevét.
A jelentkezéseket a következő e-mail címre kérjük megküldeni: esztergom@btk.ppke.hu

x