Dékáni köszöntő

Tisztelettel köszöntöm Önt, aki felvételizni készül, és bölcsészeti, pedagógiai vagy társadalomtudományi érdeklődése egyetemünk Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara felé irányított. A magyar katolikus egyetem egy olyan szellemi mûhely és egyben egy olyan közösség, amely sajátos küldetésén túl a nemzet, a haza felemelkedésén munkálkodókat kívánja kinevelni.

 

Ebből következőleg a Pázmányon tanulni, az egyéni szakmai gyarapodás horizontján túl, értékek mentén történő elköteleződést is jelent. A Pázmány Péter nevét viselő régi-új egyetem Bölcsészet. és Társadalomtudományi Kara a szakmai kíváncsiság kielégítésén túl a szakmai igényességet, a felelősségteljes magatartást, az összetett gondolkodást és a keresztény értékek tudatos vállalását is feladatának tartja.

Személyes meggyőződésem és tapasztalatom, hogy az átlagból való kitûnéshez ez az út vezet. A jövő elitjéhez akar tehát csatlakozni? Ahhoz a közösséghez, amely a jövőért, a környezetért, az emberi méltóságért felelősséggel kíván tevékenykedni, és amely a szakmai kiválóságot tartja az egyéni és a közösségi boldogulás alapjának? Azok közé kíván tartozni, akik a fentiek alapján és önmagukkal szemben támasztott követelményeik miatt sikeresek lesznek szakmai karrierjükben éppúgy, mint emberi viszonyaikban? Akkor Önnek köztünk a helye.

Dr. Botos Máté dékán

x